Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.
Salata od rajčice bez kuhanja ,ne propustite da je napravite
Kad rajčica dovoljno sazri ovo je salata koja se ne propušta napraviti u mom domu ,jako je ukusna,osvježava i jelima daje posebnu aromu a veoma jednostavna za pripremiti,evo kako....
Potrebno:
- 10 kg zrele ,čvrste rajčice
- 250 g šećera
- 200 g soli
- 1 vrećica konzervansa
- 2 glavice češnjaka
- svježei ili sušeni peršun po želji
Priprema:
Rajčicu očistite od peteljki,operite te isijecite na četvrtine.Obavezno odstranite tvrde dijelove rajčice ako postoje ili dijelove koji su zeleni.
Očistite češnjak i isijecite na sitnije komadiće ili ga jednostavno možete zgnječiti te dodajte u rajčicu ,potom sipajte šećer,so i konzervans kao i peršun.Sve dobro izmješajte koristeći se rukama.
Pripremite sterilisane tegle,veće ili manje nebitno,te u svaku teglu stavljajte rajčicu ostavljajući malo prostora imeđu poklopca i rajčice.Kad ste napunili sve tegle,dospite sok (koji je ostao u posudi u kojoj ste miješali rajčicu) u svaku teglu.Dobro ih zatvorite i okrenite tegle naopačke tako da poklopi dođu dole.Ostavite tako izvjesno vrijeme a zatim ih složite na tamno i hladno mjesto u pravilnom položaju sa poklopcima prema gore.
Ovako spremljena salata od rajčice može se održati cijelu zimu i koristiti kao ukusna salata i kao dodataj jelima.Dobar tek!
Količinu rajčice možete podešavati prema vašim potrebama,samo umanjite u tom srazmjeru i ostale sastojke!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar