ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

Salata od rajčice bez kuhanja ,ne propustite da je napravite


Kad rajčica dovoljno sazri ovo je salata koja se ne propušta napraviti u mom domu ,jako je ukusna,osvježava i jelima daje posebnu aromu a veoma jednostavna za pripremiti,evo kako....






Potrebno:

- 10 kg zrele ,čvrste rajčice
-  250 g šećera
-  200 g soli
-  1 vrećica konzervansa
-  2 glavice češnjaka
-  svježei ili sušeni peršun po želji



Priprema:

Rajčicu očistite od peteljki,operite te isijecite na četvrtine.Obavezno odstranite tvrde dijelove rajčice ako postoje ili dijelove koji su zeleni.

Očistite češnjak i isijecite na sitnije komadiće ili ga jednostavno možete zgnječiti te dodajte u rajčicu ,potom sipajte šećer,so i konzervans kao i peršun.Sve dobro izmješajte koristeći se rukama.

Pripremite sterilisane tegle,veće ili manje nebitno,te u svaku teglu stavljajte rajčicu ostavljajući malo prostora imeđu poklopca i rajčice.Kad ste napunili sve tegle,dospite sok (koji je ostao u posudi u kojoj ste miješali rajčicu) u svaku teglu.Dobro ih zatvorite i okrenite tegle naopačke tako da poklopi dođu dole.Ostavite tako izvjesno vrijeme a zatim ih složite na tamno i hladno mjesto u pravilnom položaju sa poklopcima prema gore.

Ovako spremljena salata od rajčice može se održati cijelu zimu i koristiti kao ukusna salata i kao dodataj jelima.Dobar tek!

Količinu rajčice možete podešavati prema vašim potrebama,samo umanjite u tom srazmjeru i ostale sastojke!


Nema komentara:

Objavi komentar