četvrtak, 25. kolovoza 2016.

Pečeni krompir s tunjevinom iz mikrotalasne pećnice



Ukoliko nemate vremena za komplikovana jela evo jedan idealan recept za vas,napravit ćete ga u hodu , samo ubacite u mikrotalasnu pećnicu ,otvorite konzervu tune i obrok je tu,ukusno zdravo i jednostavno...

Potrebno :

- 4 slatka krumpira ,oko 200 gr svaki
- 185gr  tune,konzerva
- ½ glavice crvenog luka, sitno narezana
- 1 mali crveni čili ,očišćen od sjemenki i sitno isjeckan
- sok 1 limete
- 6 kašika grčkog jogurta ili nekog drugog nemasnog ,smanjene masnoće
- pregršt korijandera lišće



Priprema :

Oguliti slatki krompir i izbockati ga viljuškom cijelog. Ubaciti na mikrotalasnu ploču i kuhati na visokoj temperaturi,okrenuti  za 18-20 minuta, ili dok ne omekša. 
Izvaditi omekšali pečeni krompir pa popoloviti na pola,staviti na tacnu ili tanjur tako da odsječena stana dođe gore. Preko svake polovice krompira staviti ocijeđenu tunjevinu iz konzerve a preko tunjevine posuti sa lukom i čili papričicom a zatim istisnuti sok od limete preko svakog krompira.

Ukrasite svaki komad sa jogurtom i pospite korijander lišćem. Dobar tek !


Izvor.Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar