ponedjeljak, 15. kolovoza 2016.

Pogačice s mljevenim mesom na turski način



Probajte ukusna jela orijenta,napravite nešto sasvim novo što će iznenaditi vašu porodicu i stvoriti uzvik oduševljenja mmmmm.....,pogačice s mljevenim mesom su pun pogodak,naprosto svi ih vole....




Sastojci za tijesto:
-  600 g brašna,
-  40 g svježeg kvasca,
-  300 ml mlijeka, 
-  50 ml ulja, so;
 Fil: 
- 350 g faširanog mesa, 1 glavica crnog luka,  1 svježa paprika, 1 paradajz, peršun, so, vegeta, paprika, biber,  ko voli može dodati ljute papričice, 50 ml ulja
Priprema:
  Rastopite kvasac u malo mlijeka. Dodajte u preostalo, pogrijano, toplo mlijeko. Zamijesite tijesto sa svim sastojcima. Mijesite dok ne dobije srednju mekoću.Ostavite da stane 1 sat.
 Za pripremu fila, sitno isjeckajte luk, papriku i paradajz i dodajte u faširano meso.Dodajte začine i mijesite smjesu rukom 2 min. Od tijesta napravite 12 kugli. Svaku pobrašnite i razvaljajte oklagijom na veličine jedne prosječne pizze.
 Stavljajte po jednu supenu kašiku fila preko pola tijesta. Preklopite sa drugom polom i zavrnite malo krajeve. U većoj tavi rastopite malo putera sa malo ulja. Pržite po 2 pogače u tavi s obje strane. 
Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnoću.
Poslužite tople pogačice uz čašu jogurta i sezonsku salatu. Dobar tek!
Izvor:Azramagazin

Nema komentara:

Objavi komentar