Koliko je limeun koristan za naše zdravlje vjerujem da svi već znaju , ljekari preporučuju da se limun konzumira svakodnevno kroz napitke i kao dodatak jelima za bolji imunitet i otpornost organizma naročito u hladnim danima kasne jeseni i tokom zime.I zato koristite ovu korisnu namirnicu i budite zdravi , a današnji recept je zaista takav,pljeskavice od lososa s limunom , zalogaj zdravlja......
Sastojci:
- 750 g fileta lososa, narezanog na komade,
- 1/3 šoljice nasjeckanog svježeg peršuna,
- 2 supene kašike prezle,
- 2 supene kašike nasjeckanog luka,
- 2 čajne kašike začina za morske plodove,
- 1 limun, iscijeđen,
- so i mljeveni crni biber po ukusu,
- 1 supena kašika maslinovog ulja
- 1/3 šoljice nasjeckanog svježeg peršuna,
- 2 supene kašike prezle,
- 2 supene kašike nasjeckanog luka,
- 2 čajne kašike začina za morske plodove,
- 1 limun, iscijeđen,
- so i mljeveni crni biber po ukusu,
- 1 supena kašika maslinovog ulja
Priprema:
U sjeckalicu za hranu stavite komade lososa, peršun, luk, prezle, začin za plodove mora, sok od limuna, so i biber. Kada je losos usitnjen, smjesa je gotova.
Smjesu od lososa oblikujte u četiri pljeskavice. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje do srednje visoke temperature. Pržite pljeskavice dok ne poprime zlatnosmeđu boju (oko 4 minute sa svake strane).
Uz ove ukusne pljeskavice možete poslužiti krompir salatu ili pomfrit kao i drugo povrće po vašem izboru . Dobar tek !
Izvor:Azramagazin

Nema komentara:
Objavi komentar