Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
četvrtak, 22. rujna 2016.
Sočna svinjetina s gljivama za samo 20 minuta
Ako ste ljubitelj sočnih ,kremastih jela sa mesom i gljivama a sve da pripremite za samo 20 minuta ,tad je ovaj recept upravo za vas . Ukusno,mirisno,sočno,a jednostavno i lako za pripremiti ,pa zašto ne , probajte sigurna sam da će vas oduševiti.....
Potrebno :
- 500g svinjskog filea ( svinjetine bez kosti )
- 1 kašika brašna
- 2 kašičice sušenog ružmarina
- 3 kašike maslinovog ulja
- 250g kesten gljive, narezane
- 1 veći češanj češnjaka , sitno isjeckan
- 300ml povrtnog temeljca , može i kocka za supu
Priprema :
Pripremite svinjetinu tako da je izrežite dijagonalno u prst debljine kriške.
Stavite u plastičnu vrećicu brašno i ružmarin ,dodajte malo soli i papra pa lagano protresite da se sve izmixa , zatim ubacite u vrećicu izrezano svinjsko meso i lagano tresite vrećicu kako bi se meso što bolje obložilo brašnom i začinima.
Zagrijati 2 žlice ulja u velikom širokom tiganju. Dodajte svinjetinu i pržiti oko 3-4 minuta dok lijepo porumeni sa obe strane. Kada porumeni izvadite iz posude.
Pripremite gljivetako da zagrijte preostalo ulje u posudi ,dodajte gljive i pržiti dok ne počnu da omekšaju, oko 2 minute. Pospite gljive češnjakom i vratiti svinjetine u posudu . Naspite povrtni temeljac i pustite da proključa , potom smanjite na srednju temperaturu i krčkajte sve zajedno oko 5 minutu . Trebalo bi da je svinjetina kuhana i gotova ,ako mislite da treba još da se kuha možete pustiti još 1-2 a potom je jelo spremno za serviranje.Prilikom serviranja možete dodati malo origana za intenzivniji miris . Dobar tek !
Izvor:Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar