četvrtak, 15. rujna 2016.

Fileti ribe u sočnom i mirisnom umaku ,gotovo za samo 20 minuta



Mnogo puta mi se desilo po povratku s posla da razmišljam ,šta napraviti na brzinu za ručak a da jelo bude zdravo i kvalitetno a ne brza hrana .Danas dijelim s vama recept koji ćete pripremiti za 20 minuta a uz to je jako,jakoooooo zdravo i ukusno , jednostavni fileti ribe u umaku od rajčice i majčine dušice,evo kako....





Potrebno :

- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 400g rajčice , isjeckane
- 1  kašičica svjetlo, meki smeđi šećer
-  nekoliko grančica majčine dušice
- 1 kašika soja sos
- 4 fileta bijele ribe



Priprema :

Zagrejte ulje u tiganju, dodajte luk, zatim pržite 5-8 minuta dok lagano porumeni.Dodajte rajčicu , šećer, majčinu dušica i soja sos, zatim pustite da proključa .
Lagano krčkajte oko 5 min povremeno miješajući , zatim dodajte filete ribe.
Pokrijte i lagano kuvati 8-10 minuta dok se riba ne omekša i bude kuhana
Jelo sklonite i poslužite na tanjuru po jedan file za četiri osobe ,prelite sosom u kojem se riba krčkala i ukrasite listovima majčine dušice . Poslužite uz pečeni krompir ,krompir salatu ili skuhano povrće po izboru !Dobar tek !

Savjet: Povrće ili krompir salatu možete napraviti dan ranije ili jednostavno izabrati ledo smrznuto koje bude gotovo za 15 minuta!

Nema komentara:

Objavi komentar