nedjelja, 11. rujna 2016.

Ukusni domaći čokoladni pereci


Nemate vremena za komplikovane poslastice i kolače koji vam oduzimaju dragocjeno vrijeme koje želite provesti sa svojom obitelji ? Evo jedne poslastice koju ćete jednostavno ,lako i brzo pripremiti i oduševiti svoje najdraže ,ukusni čokoladni pereci,prosto neodoljivo....





Sastojci:
- Pereci,
- šećer za ukrašavanje, 
- 150 g čokolade za kuhanje, 
- 2 i 1/2 dl mlijeka,
- žlica kukuruznog brašna,
- 55 g šećera
Priprema:
Naribajte čokoladu i stavite u posudu da zavrije(prokuha ) s polovicom mlijeka. 
U preostalome mlijeku rastopite kukuruzno brašno te ga sa šećerom primiješajte u čokoladu s mlijekom.
 Miješajte dok se umak ne zgusne pa izmiješajte. U topli umak umačite perece, posložite ih na rešetku i pospite svaki s malo šećera.
Umjesto šećera možete koristiti i kokos ili mljevene orahe kao i bademe, sve po vašem ukusu. Dobar tek !
Izvor:Azramagazin

Nema komentara:

Objavi komentar