Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
petak, 4. studenoga 2016.
Grašak sa jačmom i marinadom od feta sira, slasni zalogaj
Potrebno:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 srednje veličine crvena luka
- 2 češnja češnjaka,isjeckani sitno
- 2 limuna,polet i sok
- 200g biser ječam, isprati pod hladnom vodom
- 700ml povrtne juhe,temeljac ili kocka
- 200g feta sira izrezanog na kockice
- lišće mente usitnjeno prstohvat
- 400g smrznutog graška, odmrznuti na sobnoj temperaturi
Priprema:
Zagrijte 1 žlicu ulja u tavi ili lonacu na ploči srednje topline. Dodajte isjeckani luk i pržite 3 minuta, zatim dodajte češnjak i limuna i pržite još 1 min. Potom u ovu masu dodajte biser ječam i povrtni temeljac. Posolite, te pustite da zakuha, onda krčkati oko 30 minuta, miješajući povremeno,držite poklopljeno.
U međuvremenu, stavite feta u zdjelu s preostalim maslinovim uljem, pola soka limuna, listove usitnjene mente i dosta crnog papra. Ostavite da se marinira dok se ječam skuha.
Skinite poklopac sa posude u kojoj se kuha ječam i kuhati još nekih 5 minuta više. Povećajte toplinu zatim dodajte grašak, pola feta sira i sve feta sokove koji su se marinirali. Kuhati oko 3 minuta, a zatim dodajte suhe začina. Servirajte u četiri zdjele i na vrhu pospite sa preostalim feta sirom i čitavim listovima mente.
Ukoliko nemate biserni ječam da nabavite možete kao alternativu koristiti pirinač, takođe je jako ukusno!
Izvor:Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar