petak, 4. studenoga 2016.

Grašak sa jačmom i marinadom od feta sira, slasni zalogaj






Potrebno:

- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 srednje veličine crvena luka
- 2 češnja češnjaka,isjeckani sitno
-  2 limuna,polet i sok
- 200g biser ječam, isprati pod hladnom vodom
- 700ml povrtne juhe,temeljac ili kocka
- 200g feta sira izrezanog na kockice
- lišće mente usitnjeno prstohvat
- 400g smrznutog graška, odmrznuti na sobnoj temperaturi





Priprema:

Zagrijte 1 žlicu ulja u tavi ili lonacu na ploči srednje topline. Dodajte isjeckani luk i pržite 3 minuta, zatim dodajte češnjak i limuna i pržite još 1 min. Potom u ovu masu dodajte biser ječam i povrtni temeljac. Posolite, te pustite da zakuha, onda krčkati oko 30 minuta, miješajući povremeno,držite poklopljeno.

U međuvremenu, stavite feta u zdjelu s preostalim maslinovim uljem, pola soka limuna, listove usitnjene mente i dosta crnog papra. Ostavite da se marinira dok se ječam skuha.

Skinite poklopac sa posude u kojoj se kuha ječam i kuhati još nekih 5 minuta više. Povećajte toplinu zatim dodajte grašak, pola feta sira i sve feta sokove koji su se marinirali. Kuhati oko 3 minuta, a zatim dodajte suhe začina. Servirajte u četiri zdjele i na vrhu pospite sa preostalim feta sirom i čitavim listovima mente.

Ukoliko nemate biserni ječam da nabavite možete kao alternativu koristiti pirinač, takođe je jako ukusno!


Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar