petak, 4. studenoga 2016.

Iskoristite blagodati jeseni napravite ovo fantastično jelo - punjena tikva



Jesen je period kad nam priroda daje plodove u izobilju, a dali ste znali da su jela od kuhana ili pečena tikva, te sok od tikve veoma dobar  lijek za liječenje psorijaze.Danas donosim recept za ukusno jelo s tikvom koje će vas oduševiti svojim ukusom i fantastičnim izgledom a uz to veoma zdravo za organizam..... 




Potrebno: 
- 1 tikva srednje veličine (oko 1,5 kg), 
- 250 g miješanog mljevenog mesa, 
- 1 glavica luka, 
- 2 češnja češnjaka, 
- 2 isjeckane rajčice (mogu i pelati), 
- 200 ml povrtnog temeljca, 
- fetta sir, naribani sir (gouda), 
- 100 g milerama, 
- 100 g riže dugog zrna, 
- začini po želji: so, biber, slatka paprika, curry, chili papričice
Priprema: 
Tikvu operite, odrežite vrh(“poklopac”) i izvadite sjemenke. Izdubite meso/sredinu tikve, pazeći da ostavite debljinu oko 1,5 cm. 
Skuhajte rižu i odložite je sa strane. 
Meso prodinstajte na luku, bijelom luku i začinima. Dodajte naribane dijelove tikve koje ste izdubili. Pržite miješajući dok se meso ne usitni. Dodajte povrtni temeljac i paradajz, mileram, rižu i fetu. Smjesu dobro izmiješajte i njome napunite tikvu. 
Pokrijte alu folijom i pecite na 200°C, 45-60 minuta, sve dok meso tikve ne omekša. Pred kraj pečenja tikvu možete poklopiti odrezanim vrhom s peteljkom ili preko svega naribajte sir i pecite još 15-30 minuta na 180°C.
Izvor:Azramagazin

Nema komentara:

Objavi komentar