srijeda, 23. studenoga 2016.

Hrskava i ukusna pita s piletinom - tirt pita



U želji da obogatim svoj jelovnik sa novim jelima koja će moje ukućane iznenaditi a uz to svojim ukusom oduševiti pronašla sam na stranicama Azra magazina ovu fantastičnu pitu s piletinom ili kako joj je orginalni naziv "tirt pita". Vjerujem da će se i vama dopasti kao što je meni i biti često na jelovniku, zaista je jakoo ukusna i jednostavna za pripremu,probajte ,lako to može svako....



Potrebno:

- 500g brašna
- 2 do 3 kašike ulja, malo soli
- 1 cijelo pile oko 2 kg ,masnije
- biber

Priprema:

U brašno stavite ulje i so pa vodom zakuhajte dvije jufke i ostavite dvadesetak minuta da odstoje. Jufke razvijte, prosušite, nožem isijecite na komade koje na plati ili ringli zapečete (a možete uzeti i gotove pečene jufke). 



Pile isijecite na komade i skuhajte. Kad je skuhano, odstranite kosti i kožicu. Meso iskidajte na sitne komadiće. Vodu u kojoj ste kuhali meso posolite i pobiberite. 

Svaki komad jufke umačite u vodu i slažite u tepsiju. Između jufki stavite pileće meso. Kad složite pitu, pomastite je i pecite na 200 C stepeni 40 minuta. 

Pečenu pitu zalijte ostatkom vode i još malo je vratite u rernu. Dobar tek!


Izvor:Azramagazin

Nema komentara:

Objavi komentar