četvrtak, 3. studenoga 2016.

Juha koju morate napraviti - okrepljujuća aromatična supa od rajčice


Da bi se okrijepili i zagrijali nakon teškog i zamornog rada pripremite ovu jako ukusnu aromatičnu juhu od rajčice. Dijelim s vama recept koji sam pronašla i koji će vas sigurno zagrijati i zamirisati u vašem toplom domu, jednostavno varivo koje će vas oduševiti,probajte brzo i lako...





Potrebno: 
- 1 l soka od rajčice, kašičica šećera, 
- kašika maslinovog ulja i 
- 200ml vode. 
Za knedle potrebno: 
- 3 kašike griza, 
- 2 žumanceta, 
- malo soli i svjež peršunov list i malo ulja. 
Za preliv: 
- 2 čehna bijelog luka, malo bosiljka, malo listova celera, kašika biljnog začina i 2 kašike maslinovog ulja
Priprema: 
Uzmite dublji lonac, sipajte malo maslinovog ulja, da prekrije dno, i na nemu pržite šećer dok ne poprimi zlatno-žutu boju, a zatim dolijte sok od rajčice i vodu, i ostavite da provri. 
U međuvremenu, pripremite knedle tako što ćete pjenasto umutiti žumanca s malo ulja i postepeno dodavati griz dok ne dobijete masu srednje čvrstine. Potom na samom kraju dodajte so i sjeckani peršun, pa ostavite da odstoji 15 minuta. 
Masu kašičicom stavljajte u supu koja vri i kuhajte dok knedle ne isplivaju na površinu. 
U maslinovo ulje umiješajte propasirani bijeli luk, isjeckajte bosiljak, celerov list i suhi biljni začin, pa sipajte u supu prije služenja.
Vaš dom će divno zamirisati a supa će vas osvježiti i zagrijati. Dobar tek!
Izvor:Azramagazin

Nema komentara:

Objavi komentar