četvrtak, 3. studenoga 2016.

Povrtna čorba s govedinom


Ako neznate šta danas pripremiti za ručak evo jedan recept koji će zamirisati u vašem domu i ukusom oduševiti ,mješavina povrća sa goveđim mesom ili nekim drugim po vašem izboru, zaista će biti pravi izbor,jednostavo i lako, to meže baš svako.....





Potrebno: 
- 600 g govedine masnije za gulaš, 
- 1,5 l vode, so, biber u zrnu, 
- 300 g mrkve, 

- 100 g korijena celera, 
- 100 g korijena peršuna, 
- 1 veća glavica luka, list kupusa, list kelja, grančica celera,  kašika sjeckanog peršuna
- 3 krumpira srednje veličine
Priprema: 
Oprano meso stavite u hladnu vodu i čim zakipi, dodajte so, očišćeno korjenasto povrće, krumpir, nekoliko zrna bibera i luk koji ste prethodno prepekli na ringli. 
Stavite  po list kupusa i kelja, kao i grančicu celera i pustite da ponovo prokuha poklopljeno.Ako se čorba i zapjeni nemojte brinuti jer će listovi kupusa i kelja upiti ovu pjenu i dati čorbi poseban ukus. 
Tad smanjite temperaturu i na laganoj vatri kuhajte čorbu oko dva  sata. Čorbu servirajte dok je topla i pospite sa isjeckanim listovima peršuna. U svaki tanjur možete dodati po kašiku kiselog vrhnja.Dobar tek !

Nema komentara:

Objavi komentar