petak, 25. studenoga 2016.

Mediteranska kraljevska salata s ramstekom



Želite li jelo koje će vas osvježiti i bar na taren vratiti miris Mediterana i ugodnih dana odmora,pripremite ovaj recept za mediteransku kraljevsku salatu sa ramstekom ,krastavcima i osvježavajućim prelivom od limete , maslinovog ulja i korijandera, zvuči predobro....



Potrebno: 
- 1 ramstek bez kosti oko 350 g(juneći kare debljine 2 cm), 
- 3 velika krastavca, 
- 100 g svježe nasjeckanog korijandera, 
- 1 ljubičasti luk (80 g)
Potrebno za preljev: 
- 80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 

- 2-3 kašike soka limete, 
- 100 g otkoštenih zelenih maslina, 
- 1 žlica nasjeckanog korijandera
Priprema: 
Ramstek očistite od suvišnih žilica. Zagrijte nauljenu grill tavu i popecite ramstek tako da se lijepo zapeče izvana, a iznutra ostane nježno ružičaste boje. Lagano ga posolite i pobiberite. Stavite sa strane, ostavite ga da odstoji pet minuta. 
Narežite ga na tanke šnite. Krastavce narežite na tanke kriške, dodajte narezani luk i narezani korijander. Preko krastavca položite narezani ramstek i sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinovog ulja, soka limete, limuna, nasjeckanih maslina i korijandera.


Izvor:Azramagazin

Nema komentara:

Objavi komentar