petak, 25. studenoga 2016.

Rižoto s piletinom i gljivama na drugačiji način - zalogaj zdravlja



Ovo je još jedan u nizu zdravih recepata koji će vjerujem vam se dopasti,rižoto s gljivama na drugačiji način uz parmazan i vlašac i naravno nezaobilaznu piletinu,zaista zalogaj zdravlja....


Potrebno:

- 1 kašika putera
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 malo veća vlašca,fino isjeckana
- 1  češanj češnjaka, sitno isjeckan
- 3 komada pilećih prsa bez kože, izrezati na deblje komada
- 300g biser ječma
- 250ml bijelog vina
- 400g  kesten gljiva, sjeckani na krupnije ploške
- list timijana 1 žlica
- 1litar tople pilećeg temeljca
- 3 kašike rendane parmezana



Priprema.

U velikom dubljem lonacu, zagrijati maslac i ulje. Ubaciti vlašac i češnjak sa malo začina te pirjati oko  5 minuta, a zatim umiješajte piletinu i kuhati još za 2 min.

Dodajte ječam i kuhati za 1 min duže. Sipajte u ječam vino i mješati dok se ne upije. Dodajte gljive i timijana/majčine dušice, zatim preliti sa ¾ pilećeg temeljca. Kuhati oko 40 minuta na slaboj temperaturi, krčkati dok ječam ne omekša, uz povremeno mješanje i dosipanje sa preostalim temeljcem kako ječam ne bi bio suh . 

Skinite sa vatre i umiješajte ribani parmezan. Poslužite odmah, posuto sa malo vlasca i naribanog permazana. Dobar tek!


Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar