Za dane pred Božić a takođe i u svakodnevnoj ishrani riba je namirnica koju bi trebalo po savjetu ljekara barem jednom sedmično imati na trpezi,za sve one koji se žele zdravo hraniti dijelim recept za jako ukusan oslić u paradajzu,vjerujem da će vam se dopasti......
Sastojci:
- 1 kg ribe, oslića, očišćenog,
- 2 glavice crvenog luka, manje, nasjeckane,
- kukuruzno brašno, so, biber, vegeta,
- paradajz sos, ulje,
Narežite osliće na komade. U posebnoj zdjeli pomiješajte vegetu i brašno. Dodajte malo soli.
Umiješajte ribu u napravljenu smjesu.
Zagrijte ulje u tavi pa dodajte ribu i propržite.
U drugoj tavi propržite luk. Dodajte paradajz sos i malo brašna. Kuhajte dok ne dobijete kompaktnu i gustu smjesu.
Dodajte smjesu s paradajz sosom u tavu s ribom. Kuhajte na manjoj temperaturi 12 minuta.
Skinite i poslužite toplo uz skuhano povrće ili krompir salatu.Dobar tek!
Izvor:Azramagazin
Nema komentara:
Objavi komentar