srijeda, 11. siječnja 2017.

Mljeveno meso s tikvicama i paprikom u ukusnom prelivu


Ako nemate ideje ,šta spremiti danas za ručak,evo jedan izvrstan recept,jako ukusan i jednostavan,spoj čarobnih tikvica i mljevenog mesa sa prelivom od jogurta i bijelog luka,zvuči njamii,zar ne....





Potrebno: 
- 400gr mljevenog mesa 
- 1 glavica luka 
- 1 češanj bijelog luka 
- 1 velika svježa crvena paprika 
- 2 male tikvice 
- 1 kašika paradajz pirea 
- so, biber, crvena paprika, ljuta mljevena crvena paprika 
- 2 kašike maslinovog ulja 



Priprema: 

U dubljoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju propržiti sitno isječeni luk i bijeli luk. Kada luk omekša dodati mljeveno meso i poklopiti. Povremeno miješajuci pirjati na srednjoj vatri sve dok meso ne upije svu svoju vodu. Dodati paradajz pire i miješati dok paradajz ne pusti svoj miris. Dodati so i začine. 

Zatim dodajte opranu i isječenu tikvicu kao i crvenu papriku isječenu na štapice. Miješati par minuta te doliti 200 ml prokuhane vode. Pirjati na tihoj vatri oko pola sata dok tikvice ne omekšaju. 

Napravite preliv od jogurta i bijelog luka tako što ćete 4 kašike gustog jogurta umiješati dobro sa izgniječenim ili izrendanim bijelim lukom, te pri posluženju preliti preko jela. Možete takođe poslužiti uz pire krompir.Dobar tek!


Izvor:nezavisnenovine

Nema komentara:

Objavi komentar