Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
srijeda, 11. siječnja 2017.
Mljeveno meso s tikvicama i paprikom u ukusnom prelivu
Ako nemate ideje ,šta spremiti danas za ručak,evo jedan izvrstan recept,jako ukusan i jednostavan,spoj čarobnih tikvica i mljevenog mesa sa prelivom od jogurta i bijelog luka,zvuči njamii,zar ne....
Potrebno:
- 400gr mljevenog mesa
- 1 glavica luka
- 1 češanj bijelog luka
- 1 velika svježa crvena paprika
- 2 male tikvice
- 1 kašika paradajz pirea
- so, biber, crvena paprika, ljuta mljevena crvena paprika
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
U dubljoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju propržiti sitno isječeni luk i bijeli luk. Kada luk omekša dodati mljeveno meso i poklopiti. Povremeno miješajuci pirjati na srednjoj vatri sve dok meso ne upije svu svoju vodu. Dodati paradajz pire i miješati dok paradajz ne pusti svoj miris. Dodati so i začine.
Zatim dodajte opranu i isječenu tikvicu kao i crvenu papriku isječenu na štapice. Miješati par minuta te doliti 200 ml prokuhane vode. Pirjati na tihoj vatri oko pola sata dok tikvice ne omekšaju.
Napravite preliv od jogurta i bijelog luka tako što ćete 4 kašike gustog jogurta umiješati dobro sa izgniječenim ili izrendanim bijelim lukom, te pri posluženju preliti preko jela. Možete takođe poslužiti uz pire krompir.Dobar tek!
Izvor:nezavisnenovine
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar