petak, 23. studenoga 2018.

Fina čokoladna torta bez glutena, uživanje u okusu fine čokolade


Evo jedna poslastica koja se zaista brzo i lako priprema a ima fantastičan ukus.Ovo je jedinstveni kolač bez brašna i idealan je za sve one koji su sprječeni odnosno alergični na gluten da uživaju u ovakvoj poslastici.



               savrÅ¡en desert

SASTOJCI:
- 145 gr neslanog maslaca 
- 300 gr tamne čokolade
- 5 jaja (odvojiti žumanjak od bjelanjka)
- 40 gr kakaa u prahu
- 150 gr kristal šećera
- prstohvat soli 
PRIPREMA:
Namažite kalup maslacem i pospite ga kakaom po dnu i rubovima. Okrenite kalup naopako kako biste se riješili viška kakaa.Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva C.
Stavite maslac i čokoladu u veliku mikrovalnu zdjelu. Stavite je u mikrovalnu pećnicu, miješajte je svakih 20 sekundi, dok se ne rastopi i postane glatka. Pustite da se malo ohladi.
U velikoj zdjeli napravite snijeg od bjelanjaka. Polako dodajte šećer, jednu po jednu žlicu, i nastavite miješati srednjom brzinom. Jaja bi trebala postati bijela i sjajna. Miješajte dok smjesa ne postane čvrsta.
U smjesu umiješajte žumanjke. Dodajte kakao i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Ako želite, možete staviti i prstohvat soli. Nakon toga dodajte četvrtinu čokoladne smjese i nježno je umiješajte koristeći gumenu lopaticu. Nakon toga dodajte ostatak i nastavite miješati dok se svi sastojci ne sjedine.
Ulijte smjesu u pripremljenu posudu. Stavite u pećnicu ma 30-35minuta ili dok primijetite da se kolač više ne pomiče u sredini. Izvadite i stavite na hlađenje. Kolač će lagano potonuti dok se hladi.
Nakon što se ohladi pospite ga sa malo kakaa u prahu ili čokolade u prahu.Izrežite i poslužite.Odozgo pospite sa krupnim komadima strugane čokolade oštrim nožem po dužini.Dobar tek!
Izvor:slobodna dalmacija.hr,Foto iStock

Nema komentara:

Objavi komentar