Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
petak, 30. studenoga 2018.
Fine hrskave, punjene pljeskavice od pilećeg mesa
Ovo je jedan brzinski recept za ukusne hrskave pileće pljeskavice punjene sirom i puterom.
Jako ukusne i fanattičnog mirisa i okusa.Veoma privlačne za djecu uz dodatak omiljenog sosa ili umaka kao i povrća po izboru.
Potrebno:
- 500g mljevenog pilećeg mesa(zavisno za koliko osoba pripremate)
- 100g putera
- 100g sira trapista
- svježi peršunov list i bosiok
- prezla
Priprema:
Svježi list peršuna i malo bosioka sitno isjeckati te izmiješati u manjoj posudi zajedno sa puterom,potom staviti u zamrzivač na nekih 5 minuta dok pripremimo meso.
U dublju zdjelu staviti mljeveno meso,dodati sol,biber i jedan češanj češnjaka sitno iscjeckan.
Lagano miješati rukama da se svi sastojci sjedine i meso poveže.
Masu podijeliti na dvije do tri loptice,potom rukama na kuhinjskoj dasci rastanjiti prstima na oblik pljeskavice.
U sredinu svake pljeskavice staviti kašiku stvrdnutog putera i komad sira, zarolati mesom,odnosno prekriti mesom da se puter i sir nađu u sredini, uvaljati u prezle i peći na zagrijanom maslinovom ulju sa obje strane dok ne dobije finu zlatnu boju.
Poslužiti tople uz omiljeno povrće ili prženi krompir.Takođe je jako ukusno i kad se jede hladno.
Dobar tek!
Izvor:foto azra.ba
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar