petak, 30. studenoga 2018.

Fine hrskave, punjene pljeskavice od pilećeg mesa


Ovo je jedan brzinski recept za ukusne hrskave pileće pljeskavice punjene sirom i puterom.
Jako ukusne i fanattičnog mirisa i okusa.Veoma privlačne za djecu uz dodatak omiljenog sosa ili umaka kao i povrća po izboru.


                           Slikovni rezultat za Pljeskavice od pilećeg mesa punjene puterom i perÅ¡unom slike

Potrebno:

- 500g mljevenog pilećeg mesa(zavisno za koliko osoba pripremate)
- 100g putera
- 100g sira trapista
- svježi peršunov list i bosiok
- prezla

Priprema:

Svježi list peršuna i malo bosioka sitno isjeckati te izmiješati u manjoj posudi zajedno sa puterom,potom staviti u zamrzivač na nekih 5 minuta dok pripremimo meso.

U dublju zdjelu staviti mljeveno meso,dodati sol,biber i jedan češanj češnjaka sitno iscjeckan.

Lagano miješati rukama da se svi sastojci sjedine i meso poveže.

Masu podijeliti na dvije do tri loptice,potom rukama na kuhinjskoj dasci rastanjiti prstima na oblik pljeskavice.



U sredinu svake pljeskavice staviti kašiku stvrdnutog putera i komad sira, zarolati mesom,odnosno prekriti mesom da se puter i sir nađu u sredini, uvaljati u prezle i peći na zagrijanom maslinovom ulju sa obje strane dok ne dobije finu zlatnu boju.

Poslužiti tople uz omiljeno povrće ili prženi krompir.Takođe je jako ukusno i kad se jede hladno.

Dobar tek!

Izvor:foto azra.ba

Nema komentara:

Objavi komentar