- 2 ćureća ili pileća filea
- 2 jajeta,
- prezla, ulje,
- nekoliko kašika brašna
Za nadev:
- 100 g šampinjona,
- manja glavica crnog luka,
- 1 jaje,
- 4 tanke kriške trapista
- seckan peršun, so, biber
Način pripreme Kao prvo šampinjone operite i iseckajte na sitne listiće.
Crni luk očistite, iseckajte sitno na kockice i vrlo kratko propržite na malo ulja.
U to dodajte šampinjone i sve zajedno još malo dinstajte dok pečurke ne omekšaju.
Posolite, pobiberite, dodajte sitno iseckan peršun i jaje.
Belo meso isecite na filete, istucite tučkom za meso i svaki punite pripremljenim nadevom od pečurki, te na svaki stavite po jednu krišku sira.
Preklopite filete pa ih zatim uvaljajte u brašno, umućena jaja i prezlu i pržite na vrelom ulju.
Vadite i stvljajte na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
Služite toplo uz tartar preliv ili zelenu salatu.
Izvor:novine.ca |
Nema komentara:
Objavi komentar