petak, 30. studenoga 2018.

Pileći file punjen sa šampinjonima i sirom


Način na koji pripremamo hranu u mnogome zavisi koliko imamo slobodnog vremena.U savremenom življenju sve manje imamo vremena za komplikovana jela za koje treba par sati, s toga današnji recept je uistinu veoma brzo,jednostavno i lako pripremiti a da k tome svi uživaju u fantastičnom ukusu.


                                  Jela - Punjeno curece meso

Potrebno:

- 2 ćureća ili pileća filea

- 2 jajeta,

- prezla, ulje,

- nekoliko kašika brašna

Za nadev: 

- 100 g šampinjona,

- manja glavica crnog luka,

- 1 jaje,

- 4 tanke kriške trapista

- seckan peršun, so, biber

Način pripreme

Kao prvo šampinjone operite i iseckajte na sitne listiće.

Crni luk očistite, iseckajte sitno na kockice i vrlo kratko propržite na malo ulja.

U to dodajte šampinjone i sve zajedno još malo dinstajte dok pečurke ne omekšaju.

Posolite, pobiberite, dodajte sitno iseckan peršun i jaje.

Belo meso isecite na filete, istucite tučkom za meso i svaki punite pripremljenim nadevom od pečurki, te na svaki stavite po jednu krišku sira.

Preklopite filete pa ih zatim uvaljajte u brašno, umućena jaja i prezlu i pržite na vrelom ulju.

Vadite i stvljajte na kuhinjski papir da upije višak masnoće.

Služite toplo uz tartar preliv ili zelenu salatu.

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar