Ova fantastična čorba nazvana Hipokratova čorba, doprinosi normalnoj funkcionalnosti jetre i metabolizma, eliminaciji toksina iz organizma, čisti i detoksikuje organizam te jača imunološki sistem, kao i veliku pomoć kod kancerogenih oboljenja.
Potrebni sastojci:
- 600g paradajza
- 400g krompira
- 1 koren celera srednje veličine
- 1 koren peršuna srednje veličine
- 2 glavice luka srednje veličine
- 2 manja praziluka
- beli luk prema želji ,list peršuna
- 600g paradajza
- 400g krompira
- 1 koren celera srednje veličine
- 1 koren peršuna srednje veličine
- 2 glavice luka srednje veličine
- 2 manja praziluka
- beli luk prema želji ,list peršuna
Priprema:
Operite povrće, isjecite ga na kriške ili kockice, a možete ga i narendati.
Stavite povrće u veliki lonac te dodajte vode u količini dovoljnoj da prekrije povrće.
Zagrijte lonac do vrenja, a potom nastavite da kuhate čorbu na laganoj vatri sat i po do dva, dok povrće ne omekša.
Operite povrće, isjecite ga na kriške ili kockice, a možete ga i narendati.
Stavite povrće u veliki lonac te dodajte vode u količini dovoljnoj da prekrije povrće.
Zagrijte lonac do vrenja, a potom nastavite da kuhate čorbu na laganoj vatri sat i po do dva, dok povrće ne omekša.
Na samom kraju kuhanja dodajte beli luk i malo suhog začina(nije dozvoljeno u većim količinama ),te čorbu propasirajte .
Uzmite jednu porciju čorbe,dodajte svježeg isjeckanog lista peršuna, a preostalu količinu rashladite i ostavite u frižider.
Ljekovito delovanje Hipokratove čorbe:
Čisti i detoksikuje organizam - Toksini akumulirani u organizmu uzročnici su brojnih tegoba poput umora, pospanosti, glavobolje, depresije, nadutosti, zatvora. Osim toga, oni su idealna podloga za razvoj i ubrzano širenje težih bolesti poput dijabetesa, artritisa, reume, kardiovaskularnih bolesti, pneumonije, karcinoma i mnogih drugih oboljenja.
Povrće sadržano u Hipokratovoj čorbi doprinosi snažnoj i temeljnoj detoksikaciji. Paradajz sadrži likopen, biljni pigment iz grupe karotenoida koji svojim antioksidativnim svojstvima štiti jetru od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima.
Sumpor prisutan u pradajzu, bjelom luku, crnom luku i praziluku takođe pomaže bržoj i delotvornijoj detoksikaciji. Peršun je još od antičkog doba poznato sredstvo za čišćenje otrova nakupljenih u telu. Njegova delotvornost se ne dovodi u pitanje, bilo da se konzumira kao samostalna namirnica ili kao dodatak jelima.
Sad kada znate sve o ovoj moćnoj i ljekovitoj čorbi a želite poboljšati vaše zdravlje, pripremite je već danas i uživajte u njenom fantastičnom ukusu.Dobar tek!
Izvor:stil.kurir.rs,foto:thinkstock
Sad kada znate sve o ovoj moćnoj i ljekovitoj čorbi a želite poboljšati vaše zdravlje, pripremite je već danas i uživajte u njenom fantastičnom ukusu.Dobar tek!
Izvor:stil.kurir.rs,foto:thinkstock
Nema komentara:
Objavi komentar