subota, 1. prosinca 2018.

Ovom slatkišu nemožete odoliti - fina kremasta čokoladna mus torta


Fina kremasta torta koja će vas ostaviti bez daha, svaki zalogaj je užitak i mami na još.
Jako ,jako ukusna i neizostavna za svaku priliku, oduševit će sve one koji je jednom probaju.


                         

Potrebno:

- 8 jaja
- 80g šećera
- 200ml mlijeka
- 50g brašna
- 50g kakaa
- 1/2 praška za pecivo

Za krem:

- 6 žumanjaca
- 50g šećera
- 300g tamne čokolade
- 300g mliječne čokolade
- 3 dl mlijeka
- 1/2 litra slatkog vrhnja



Priprema:

Jaja dobro umutiti,dodati šećer,dobro sve sjediniti a potom dodati i sve ostale sastojke za biskvit.

Istresti smjesu u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje,ispeći a potom prepoloviti da dobijete dvije kore.

Za pripremu fila: žumanjce kuhati s mlijekom a pri samom kraju dodati čokoladu da se lagano istopi i sjedini sa masom.



U ohlađenu masu dodati prethodno umućeno slatko vrhnje,sve sjediniti mješajući.

Na tanjur za tortu staviti polovinu biskvita,preko njega nanijeti polovinu smjese za fil,potom poklopiti sa drugom polovinom biskvitne kore i nanijeti ostatak fila.

Ostaviti da se ohladi u frižideru. Tortu možete ukrasiti rendanom čokoladom ili mljevenim orasima.

Takođe možete ostaviti jedan dio slatkog vrhnja te nanijeti preko fila i ukrasiti čokoladom.

Dobar tek!

Izvor:stil.kurir.rs,foto:shutterstock



Nema komentara:

Objavi komentar