srijeda, 26. prosinca 2018.

Probajte ovo jelo,sigurno će vam se dopasti - Pijana piletina u vinu s maslinama i povrćem



Način na koji se piletina priprema ima bezbroj, meni se ovaj recept izuzetno dopao sa izuzetnom kombinacijom zdravog povrća i moćnih crnih maslina a sve to u finom vinu.Jednostavno uživanje u svakom zalogaju jer je zaista jamiii



                                     Piletina s maslinama




Potrebno:

- 1 pile od 1,4 kg

- 100 g slanine


- 400 g krompira

- 500 g blitve


- 2 glavice crnog luka


- 2 čena belog luka


- pola veze lista peršuna


- 100 g crnih maslina


- 1 dl suvog belog vina


- 4 kašike maslinovog ulja, so i biber

Način pripreme
Pile očistite, isecite na komade i posolite. 


Slaninu spustite na minut u ključalu vodu, pa ocedite. 

U tiganju na dve kašike zagrejanog maslinovog ulja pržite luk i slaninu pet minuta. 

Dodajte piletinu i propržite je sa svih strana, zatim nalijte vino, stavite peršun (ili neko drugo začinsko bilje po ukusu) i izgnječen beli luk. Poklopite i ostavite da se kuva pola sata.

Blitvu operite i stavite u ključalu vodu tri minuta, pa preručite u cediljku da se dobro ocedi. 




U zasebnoj šerpi kuvajte 15 minuta oljušten krompir u slanoj vodi, pa ga izvadite i isecite na krupnije komade. 

Zatim ga propržite na preostalom maslinovom ulju, dodajte blitvu i masline i dinstajte još 15 minuta. 

Meso poslužite s prilogom dok je toplo.Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar