ponedjeljak, 29. travnja 2019.

Brza i preukusna musaka od plavog patlidžana


Ovu neobičnu musaku napravit ćete za tren i sigurna sam da će vas oduševiti kao što je i mene, svojim fantastičnim ukusom i jako zdravim sastojcima. Idealna je za mališane koji nisu baš ljubitelji mesa jer ga na ovaj način i ne osjete, uživajte u slasnom obroku....


                           Jela - Neobicna musaka

Potrebno:

- 1,20 kg plavog patlidžana,
- 200 g goveđeg mesa,
- ulje, so , suvi začin
- 1 paradajz
- malo aleve paprike,
- 120 g luka,
- 4 dcl kiselog mleka,
- malo kisele vode.

Priprema:
Patlidžane očistite i izrežite na kolutove, posolite, i ostavite da odstoje neko vreme da ispuste gorčinu, pa ih ocedite i pažljivo malo operite. 


Luk očistiti pa ga sitno iseckati. 

Stavite polovinu ulja da se zagreje pa u to dodajte luk i meso, posolite i malo propržite.

Drugu polovinu ulja zagrejte, dodajte paradajz i plavi patlidžan i sve to zajedno propržite.


Zatim se dodajte malo aleve paprike.

U posudu za pečenje stavite sloj patlidžana, sloj mesa i tako redom, zalijte malo supom i stavite u rernu da se peče. 


Musaka se servira u tanjire i prelije kiselim mlekom i posuto rendanim sirom.


Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar