Ovu neobičnu musaku napravit ćete za tren i sigurna sam da će vas oduševiti kao što je i mene, svojim fantastičnim ukusom i jako zdravim sastojcima. Idealna je za mališane koji nisu baš ljubitelji mesa jer ga na ovaj način i ne osjete, uživajte u slasnom obroku....

Potrebno:
- 1,20 kg plavog patlidžana,
- 200 g goveđeg mesa,
- ulje, so , suvi začin
- 1 paradajz
- malo aleve paprike,
- 120 g luka,
- 4 dcl kiselog mleka,
- malo kisele vode.
Priprema:
Patlidžane očistite i izrežite na kolutove, posolite, i ostavite da odstoje neko vreme da ispuste gorčinu, pa ih ocedite i pažljivo malo operite.
Luk očistiti pa ga sitno iseckati.
Stavite polovinu ulja da se zagreje pa u to dodajte luk i meso, posolite i malo propržite.
Drugu polovinu ulja zagrejte, dodajte paradajz i plavi patlidžan i sve to zajedno propržite.
Zatim se dodajte malo aleve paprike.
U posudu za pečenje stavite sloj patlidžana, sloj mesa i tako redom, zalijte malo supom i stavite u rernu da se peče.
Musaka se servira u tanjire i prelije kiselim mlekom i posuto rendanim sirom.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar