Volite li fine kremaste,ne baš preslatke kolače,ovo je pravi recept za vas.Fina slatka pavlaka u kombinaciji sa sirom i koricom limuna koji daje posebnu aromu ovoj poslastici.Vjerujem da ćete ga obožavati jer je zaista jamii...

Potrebno:
Za testo:
- 4 jajeta,
- 7 kašika šećera,
- pola kašike ulja,
- 6 kašika oštrog brašna,
- pola kesice praška za pecivo,
Za fil:
- 400 g švapskog sira,
- 3 kašike šećera,
- 400 g umućene slatke pavlake,
- narendana korica limuna,
- šećer u prahu
Priprema:
Odvojite žumanjca od belanaca, zatim umutite belance u čvrst sneg.
Dobro umutite žumanca sa šećerom, dodajte ulje, brašno i prašak za pecivo, a na kraju čvrst sneg od belanaca.
U maslacem podmazanom i brašnom posutom plehu pecite testo 15 do 20 minuta na 170 stepeni.
Ispečen kolač izvadite, ostavite da se ohladi, prepolovite i nadevajte filom koji se pravi tako što umutite švapski sir sa sitnim šećerom i narendanom koricom limuna, dodajte ulupanu slatku pavlaku, i sve dobro promešajte, najbolje drvenom varjačom.
Ovim kremom namažite donju koru pokrijte je gornjom, pospite šećerom u prahu sa vanilom i držite na hladnom da se kolač dobro stegne.
Pred služenje isecite na kocke. Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar