Ukoliko ste ljubitelj zalivenih slatkiša,evo jedan jako interesantan recept koji ćete pripremiti za tren.
Prekrasna kombinacija oraha ,grožđica i neizbježnog cimeta koji daje poseban šmek,vjerujem da ćete uživati...

Potrebno:
- 1 kg tankih kora
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g suvog grožđa
- 100 g šećera
- 1 kešica cimeta
- vanilin šećer
Priprema:
Gotove kore izvadite iz pakovanja te ih raširite odnosno pripremiti kore.
U podmazan pleh ređati 4-5 kora, koje ćete prskati sa uljem i filom koji se napravi od oraha, šećera i suvog grožđa i cimeta.
Posle opet ide red kora pa red fila i sve tako dok se ne potroše sve kore i fil.
Gornji sloj kora premažite sa uljem.
Pre pečenja iseći pitu na parčiće, poprskati sa vodom i staviti u rernu da se peče na 150 stepeni.
Za zalivanje je potrebno 750 g šećera koji se skuva sa 1/2 l vode i limunom isečenim na kocke. Ovim vrelim sirupom preliti prohlađenu pitu.
Ostavite da se ohladi prekriveno folijom te služite hladno.Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar