Ovaj recept je idealan za malene koji baš nisu oduševljeni špinatom i ne vole ga jesti.Veoma jednostavno i lako ćete napraviti pravi primamljivi specijalitet od špinata i krumpira koji će vaši maleni obožavati uz fini umak od jogurtai vlasca,jamiii..
Potrebno:
- 200 g špinata
- 200 g krumpira
- 1 žumance
- 1 žličica brašna
- sol, papar
- 2 žlice repičina ulja
- 150 ml jogurta
- sjeckani vlasac
Priprema:
Ogulite krumpir te naribajte na trakice.
Pomiješajte ga sa žumancem i brašnom pa posolite i popaprite.
Špinat kratko blanširajte, ocijedite, nasjeckajte i dodajte smjesi od krumpira.
U teflonskoj tavi zagrijte ulje.
Od smjese oblikujte 4 popečka, stavite na vruće ulje te pržite 4-6 minuta s obje strane.
Potom izvadite te ostavite kratko na kuhinjskom papiru da se ocijede.
U jogurt umiješajte sjeckani vlasac pa posolite i popaprite po vlastitom ukusu.
Pečene popečke pospite svježim peršinom te poslužite uz umak od jogurta i vlasca.
Izvor:laudato.hr,foto.kuhaj.story.hr
Nema komentara:
Objavi komentar