Tako brzo i jednostavno do savršenih faširanaca sa tikvicom,uz omiljeni umak i salatu prefino,jamiii
Potrebno:
- 50 dag mljevenog mesa
- 1 manja tikvica
- 1 luk
- malo suhog vrata
- velika šalica krušnih mrvica
- 1 jaje
- vegeta, sol, papar
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 1/2 žličice sode bikarbone
Priprema:
Tikvicu naribati, posoliti i ocijediti.
Na malo ulja pržiti nasjeckan luk i suhi vrat ili pancetu, te dodati ocijeđene tikivice.
Kratko pržiti uz miješanje nekoliko minuta.
U većoj posudu pomiješati meso, jaje, mrvice, začine te dodati pržene tikvice.
Sve dobro izmiješati rukom a raditi male polpete – faširance.
Masa je dosta mekana, pa će vam biti lakše polpete napraviti ako ih radite vlažnim rukama.
Pržiti u dubokom ulju s jedne i sa druge strane dok ne porumene.
Pečene faširance ocijediti na papirnom ubrusu od suvišne masnoće.
Poslužite uz omiljeni umak i sezonsku salatu kao i čašu jogurta.
Dobar tek!
Izvor:laudato.hr,foto:recipeci.com
Nema komentara:
Objavi komentar