ponedjeljak, 13. svibnja 2019.

Preukusni faširanci s tikvicom i suhim vratom - oduševit će vas



Tako brzo i jednostavno do savršenih faširanaca sa tikvicom,uz omiljeni umak i salatu prefino,jamiii




                       Slikovni rezultat za faÅ¡iranci s tikvicom slike

Potrebno:

50 dag mljevenog mesa

- 1 manja tikvica

- 1 luk

- malo suhog vrata

- velika šalica krušnih mrvica

- 1 jaje

- vegeta, sol, papar

- 1 žličica mljevene crvene paprike

- 1/2 žličice sode bikarbone
 
Priprema:

Tikvicu naribati, posoliti i ocijediti.

Na malo ulja pržiti nasjeckan luk i suhi vrat ili pancetu, te dodati ocijeđene tikivice. 

Kratko pržiti uz miješanje nekoliko minuta.

U većoj posudu pomiješati meso, jaje, mrvice, začine te dodati pržene tikvice. 

Sve dobro izmiješati rukom a raditi male polpete – faširance. 

Masa je dosta mekana, pa će vam biti lakše polpete napraviti ako ih radite vlažnim rukama.

Pržiti u dubokom ulju s jedne i sa druge strane dok ne porumene.

Pečene faširance ocijediti na papirnom ubrusu od suvišne masnoće.

Poslužite uz omiljeni umak i sezonsku salatu kao i čašu jogurta.

 Dobar tek!


Izvor:laudato.hr,foto:recipeci.com

Nema komentara:

Objavi komentar