Evo jedan recept za savršenu poslasticu u kojoj ćete uživati a priprema se za samo petnaest minuta.
Fantastični spoj sočnih i mirisnih jagoda,pudinga,keksa i slatkog vrhnja,rezultat je uživanja,jamiii..
Potrebno:
- 300 g petit beure keksa
- 3 pudinga od vanilije
- 10 žlica šećera
- 1l mlijeka
- 200 g maslaca
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 500 g svježih jagoda
- 200 ml slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mlijeka.
Ostatak mlijeka zakuhati pa kad zavrije ukuhati puding. Kuhati uz miješanje par minuta dok se puding ne zgusne.
Maknuti sa vatre pa u još vruće umiješati maslac narezan na komadiće, dobro promiješati pjenjačom dok se krema potpuno ne stopi.
Dodati tada i kiselo vrhnje pa opet dobro promiješati i ujednačiti kremu.
Tada dodati i kekse izlomljene na komadiće (izlomite ih rukama) pa sve skupa dobro izmiješati kuhačom.
Dodati na kraju sitno sjeckane jagode i lagano ih umiješati u kremu s keksima.
Izliti pripremljenu kremastu masu u lim ili kalup za torte proizvoljne veličine, poravnati i pospremiti u hladnjak na bar 2 sata da se kolač dobro ohladi i krema očvrsne.
Preko ohlađenog kolača nanijeti posebno tučeno slatko vrhnje, rezati na komade željene veličine i uživati u svakom zalogaju.
Izliti pripremljenu kremastu masu u lim ili kalup za torte proizvoljne veličine, poravnati i pospremiti u hladnjak na bar 2 sata da se kolač dobro ohladi i krema očvrsne.
Preko ohlađenog kolača nanijeti posebno tučeno slatko vrhnje, rezati na komade željene veličine i uživati u svakom zalogaju.
Dobar tek!
Izvor:laudato.hr
Nema komentara:
Objavi komentar