srijeda, 15. svibnja 2019.

Savršena poslastica koju nemorate peći a gotova za samo 15 minuta


Evo jedan recept za savršenu poslasticu u kojoj ćete uživati a priprema se za samo petnaest minuta.
Fantastični spoj sočnih i mirisnih jagoda,pudinga,keksa i slatkog vrhnja,rezultat je uživanja,jamiii..


                             Slikovni rezultat za nepečeni kolač sa jagodama i keksom slike

Potrebno:

300 g petit beure keksa

- 3 pudinga od vanilije

- 10 žlica šećera

- 1l mlijeka

- 200 g maslaca

- 4 žlice kiselog vrhnja

- 500 g svježih jagoda

- 200 ml slatkog vrhnja za šlag


Priprema:

Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mlijeka. 

Ostatak mlijeka zakuhati pa kad zavrije ukuhati puding. Kuhati uz miješanje par minuta dok se puding ne zgusne. 

Maknuti sa vatre pa u još vruće umiješati maslac narezan na komadiće, dobro promiješati pjenjačom dok se krema potpuno ne stopi. 

Dodati tada i kiselo vrhnje pa opet dobro promiješati i ujednačiti kremu. 

Tada dodati i kekse izlomljene na komadiće (izlomite ih rukama) pa sve skupa dobro izmiješati kuhačom. 

Dodati na kraju sitno sjeckane jagode i lagano ih umiješati u kremu s keksima.

Izliti pripremljenu kremastu masu u lim ili kalup za torte proizvoljne veličine, poravnati i pospremiti u hladnjak na bar 2 sata da se kolač dobro ohladi i krema očvrsne.

Preko ohlađenog kolača nanijeti posebno tučeno slatko vrhnje, rezati na komade željene veličine i uživati u svakom zalogaju.

Dobar tek!

Izvor:laudato.hr

Nema komentara:

Objavi komentar