četvrtak, 11. srpnja 2019.

Fantastična torta bez jaja koja će vas oduševiti


Ukoliko ste alergični na jaja ili ih iz nekog razloga nesmijete konzumirati, evo fantastičnog recepta za vas u kojem ćete uživati, tako sočan i moćan a uz to fino kremast ,zaista jamiii...

                   Cokoladna torta bez jaja
 Socna,ukusna,i jednostavna za pripremu ..

Potrebno:

- 1 puding od čokolade

- 1 šlag krem od čokolade ili slatko vrhnje

- 2 šolje šećera

- 2 šolje jogurta

- 2 šolje brašna

- 2 kašike kakaa ili čokolade u prahu

- 1/2 šolje ulja

- 1 kašičica sode bikarbone

- 100g margarina


Priprema:



    Prije nego krenete s pripremom sastojaka ukljucite pecnicu na 200 stepeni C da se zagrije.

    U posudi pomijesajte brasno,secer,sodu i kakao.

    Dodajte lagano jogurt mijesajuci da se ne stvore grudvice.

    Na kraju dodajte ulje i sve dobro izmiksajte..

    Smjesu ulijte u kalup koji ste predhodno namastili i pobrasnili i pecite 30 min na 200 C.

    U međuvremenu dok se kora pece stavite malo vode i secera da provrije u istom omjeru 1:1, kad provrije dodajte malo kakaa ili čokolade u prahu i komadić putera,pustite da se sve sjedini i sklonite s vatre.

    Pecenu koru izbockajte vilicom i prelijte vrucim preljevom..Ostavite da se ohladi.

    Za to vrijeme skuhajte puding u 300 ml mlijeka da bude gusci i u topao puding dodajte malo margarina te sve dobro izmješajte.

    Ostavite ga da se malo ohladi pa onda premazite preko kore.

Dobar tek!

Izvor:mytastehr.com

Nema komentara:

Objavi komentar