Ukoliko ste alergični na jaja ili ih iz nekog razloga nesmijete konzumirati, evo fantastičnog recepta za vas u kojem ćete uživati, tako sočan i moćan a uz to fino kremast ,zaista jamiii...
Potrebno:
- 1 puding od čokolade
- 1 šlag krem od čokolade ili slatko vrhnje
- 2 šolje šećera
- 2 šolje jogurta
- 2 šolje brašna
- 2 kašike kakaa ili čokolade u prahu
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica sode bikarbone
- 100g margarina
Priprema:
- Prije nego krenete s pripremom sastojaka ukljucite pecnicu na 200 stepeni C da se zagrije.
U posudi pomijesajte brasno,secer,sodu i kakao.
Dodajte lagano jogurt mijesajuci da se ne stvore grudvice.
- Na kraju dodajte ulje i sve dobro izmiksajte..
- Smjesu ulijte u kalup koji ste predhodno namastili i pobrasnili i pecite 30 min na 200 C.
U međuvremenu dok se kora pece stavite malo vode i secera da provrije u istom omjeru 1:1, kad provrije dodajte malo kakaa ili čokolade u prahu i komadić putera,pustite da se sve sjedini i sklonite s vatre.
Pecenu koru izbockajte vilicom i prelijte vrucim preljevom..Ostavite da se ohladi.
Za to vrijeme skuhajte puding u 300 ml mlijeka da bude gusci i u topao puding dodajte malo margarina te sve dobro izmješajte.
- Ostavite ga da se malo ohladi pa onda premazite preko kore.
Dobar tek!
Izvor:mytastehr.com
Nema komentara:
Objavi komentar