nedjelja, 21. lipnja 2020.

Pita s krompirom i mesom koju ćete obožavati


Ovaj recept ako jednom probate , sigurno ćete ga raditi iznova i iznova, uistinu je jako ukusna pita koja je podjednako dobra bilo topla ili hladna, a najbitnija stvar je da je spremna za 45 minuta i već je možete poslužiti!


                                


Potrebno:

- 450 grama krompira
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 čajne kašičice soli
- ½ čajne kašičice bibera
- kašika naribanog parmezana
Potrebno za fil:
- 5 jaja
- 200 ml mlijeka
- paradajz
- 50 grama mladog luka
- 100 grama teletine ili piletine po želji
- 100 grama topivog sira poput cheddara
- čajna kašičica luka u prahu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stepeni.
Ogulite krompir i narežite ga na tanke ploške.
Krumpir pomiješajte s maslinovim uljem, naribanim parmezanom i začinima. Ploške rasporedite po dnu i rubu vatrostalne posude. Stavite kratko zapeći na 15 minuta.
Za to vrijeme ispržite meso dok ne postane hrskavo. Narežite ga na komadiće, pa ubacite u istučena jaja, mlijeko, sir, povrće i začine.
Tako pripremljeni fil prelijte preko krompira i vratite u pećnicu na još 30 minuta.
Poslužite toplo uz salatu po želji. Dobar tek!
Izvor:Azra magazin

Nema komentara:

Objavi komentar