Za ovo jelo će vam trebati svega 20 minuta i već je na stolu, za brzi obrok sredinom tjedna isprobajte ovaj jednostavan recept za svinjski teriyaki. Marinirajte svinjetinu u soji, đumbiru, medu, senfu i pržite dok ne postane ljepljiva i glazirana, a zatim poslužite s brokulom i pahuljastom rižom.
Potrebno:
- 3 žlice laganog sojinog umaka
- 20g đumbira, sitno nariban
- 2 češnja češnjaka, zgnječena
- 1 žlica Dijon senfa
- 2 žlice meda
- 500g svinjetine na kockice
- 300g riže dugog zrna
- ½ žlica biljnog ulja
- 1 brokula narezana na cvjetove
- 2 žlice hrskavog luka
Priprema:
Kombinirajte soju, đumbir, češnjak, senf i med u posudi. Dodajte svinjetinu i uvaljajte u smjesu sa svih strana. Ostavite da se marinira 15 minuta na sobnoj temperaturi ili do 24 sata pokriveno i ohlađeno.
Skuhajte rižu, a u međuvremenu, na jakoj vatri zagrijte ulje u tavi koja ne lijepi i popržite svinjetinu zajedno s marinadom iz posude. Pržite 10-12 minuta dok se svinjetina ne skuha i marinada ne postane ljepljiva i ne obloži svinjetinu.
U međuvremenu kuhajte brokulu u posudi sa slanom vodom 6-8 minuta dok stabljike ne omekšaju. Dobro ocijediti.
Ocijedite rižu i promješajte vilicom. Žlicom stavljajte u plitke zdjele, a na vrh svinjetinu teriyaki i brokulu. Raspršite hrskavi luk za posluživanje.
Uživajte u ovom fantastičnom jelu, prijatnoo!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar