ponedjeljak, 19. travnja 2021.

20 minutna marinirana svinjetina sa rižom i brokulama, jelo koje će vam se dopasti

 Za ovo jelo će vam trebati svega 20 minuta i već je na stolu, za brzi obrok sredinom tjedna isprobajte ovaj jednostavan recept za svinjski teriyaki. Marinirajte svinjetinu u soji, đumbiru, medu, senfu i pržite dok ne postane ljepljiva i glazirana, a zatim poslužite s brokulom i pahuljastom rižom.





Potrebno:

- 3 žlice laganog sojinog umaka

- 20g đumbira, sitno nariban

- 2 češnja češnjaka, zgnječena

- 1 žlica Dijon senfa

- 2 žlice meda

- 500g svinjetine na kockice

- 300g riže dugog zrna

- ½ žlica biljnog ulja

- 1 brokula narezana na cvjetove

- 2 žlice hrskavog luka


Priprema:

Kombinirajte soju, đumbir, češnjak, senf i med u posudi. Dodajte svinjetinu i uvaljajte u smjesu sa svih strana. Ostavite da se marinira 15 minuta na sobnoj temperaturi ili do 24 sata pokriveno i ohlađeno.

Skuhajte rižu, a  u međuvremenu, na jakoj vatri zagrijte ulje u tavi koja ne lijepi i popržite svinjetinu zajedno s marinadom iz posude. Pržite 10-12 minuta dok se svinjetina ne skuha i marinada ne postane ljepljiva i ne obloži svinjetinu.

U međuvremenu kuhajte brokulu u posudi sa slanom vodom 6-8 minuta dok stabljike ne omekšaju. Dobro ocijediti.

Ocijedite rižu i promješajte vilicom. Žlicom stavljajte u plitke zdjele, a na vrh svinjetinu teriyaki i brokulu. Raspršite hrskavi luk za posluživanje.

Uživajte u ovom fantastičnom jelu, prijatnoo!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar