Šta ima ukusnije i ljepše od fine sočne marinirane svinjetine, a tako jednostavno pripremite mariniranu svinjetinu s okusom uz ovaj herbirani marinirani svinjski recept, poslužen s krumpirom i svježim zelenilom za obilnu večeru spremnu za 30 minuta. Svinjski odresci marinirani su u limunu, češnjaku i svježem korijandru, a zatim se naribaju za jednostavan ljetni obrok.
Potrebno:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 limun, zestiran i sočen
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- 10g svježeg korijandera, sitno nasjeckanog
- 540g svinjskih odreska od lungića
- 750g minijaturnog krumpira, opran
- 500g svježeg zelja, oprano, debele stabljike odbačeno, a listovi grubo nasjeckani
- 5 žlica preljeva bez masnoće od limuna i crnog papra
Priprema:
U velikoj nemetalnoj posudi umutite ulje, koricu i sok limuna, češnjak i polovicu korijandera s malo začina. Dodajte odreske svinjske hrbine, dobro bacite marinadu i odložite u hladnjak dok kuhate krumpir, ili prije 24 sata.
Krumpir kuhajte u velikoj posudi sa slanom vodom 10-12 minuta dok ne omekša. Dodajte zelje u tavu tijekom posljednje 3 minute i pokrijte poklopcem; kuhajte dok uvene i veći listovi ne omekšaju. Ocijedite, a zatim nagnite natrag u lonac. Umiješajte preljev i držite na toplom dok svinjetina ne bude gotova.
U međuvremenu zagrijte tavu s rešetkom dok se ne zagrije. Dodajte svinjske odreske, ostavljajući suvišak marinade u zdjeli, i pecite 6 minuta sa svake strane dok ne skuhate.
Svinjske kotlete poslužite uz zelje i krumpir i razbacite s rezerviranim korijanderom za posluživanje.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar