ponedjeljak, 19. travnja 2021.

30 minutna marinirani svinjski kotleti sa salatom od krompira

 Šta ima ukusnije i ljepše od fine sočne marinirane svinjetine, a tako jednostavno pripremite mariniranu svinjetinu s okusom uz ovaj herbirani marinirani svinjski recept, poslužen s krumpirom i svježim zelenilom za obilnu večeru spremnu za 30 minuta. Svinjski odresci marinirani su u limunu, češnjaku i svježem korijandru, a zatim se naribaju za jednostavan ljetni obrok.





Potrebno:

- 2 žlice maslinovog ulja

- 1 limun, zestiran i sočen

- 1 češanj češnjaka, zgnječen

- 10g svježeg korijandera, sitno nasjeckanog

- 540g svinjskih odreska od lungića

- 750g minijaturnog krumpira, opran

- 500g svježeg zelja, oprano, debele stabljike odbačeno, a listovi grubo nasjeckani

- 5 žlica preljeva bez masnoće od limuna i crnog papra


Priprema:

U velikoj nemetalnoj posudi umutite ulje, koricu i sok limuna, češnjak i polovicu korijandera s malo začina. Dodajte odreske svinjske hrbine, dobro bacite marinadu i odložite u hladnjak dok kuhate krumpir, ili prije 24 sata.

Krumpir kuhajte u velikoj posudi sa slanom vodom 10-12 minuta dok ne omekša. Dodajte zelje u tavu tijekom posljednje 3 minute i pokrijte poklopcem; kuhajte dok uvene i veći listovi ne omekšaju. Ocijedite, a zatim nagnite natrag u lonac. Umiješajte preljev i držite na toplom dok svinjetina ne bude gotova.

U međuvremenu zagrijte tavu s rešetkom dok se ne zagrije. Dodajte svinjske odreske, ostavljajući suvišak marinade u zdjeli, i pecite 6 minuta sa svake strane dok ne skuhate.

Svinjske kotlete poslužite uz zelje i krumpir i razbacite s rezerviranim korijanderom za posluživanje.

Dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar