Ako nemate ideju šta spremati za laganu večeru, evo super recepta! Za večeru s pečenom piletinom sredinom tjedna isprobajte ovaj recept s hrskavim pečenim bedrima s toplom salatom od cikle i slanutka. Cikla, slanutak, rajčica, paprika i izmrvljeni sir bacaju se u tople sokove od piletine za šarenu zdravu salatu prelivenu hrskavim klinovima!
Potrebno:
- 1kg pilećih butina
- 3 žličice maslinovog ulja
- 2 integralne pita, izrezane na klinove
- 2 x 400g konzervi slanutka, isprano i ocijeđeno
- 300g pakirane kuhane cikle, ocijedi se i nareže na klinove
- 4 rajčice za salatu, izrezane na klinove
- 1 crvena paprika, bez sjemenki i narezana
- 100g sira sa smanjenom masnoćom, narezanog ili izmrvljenog na male komadiće (po želji)
- 15g svježe metvice, ubrano lisnato
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 8, 220 ° C, ventilator 200 ° C. Stavite pileća bedra u duboki pladanj za pečenje i prelijte s 1 žličicom maslinovog ulja. Začinite i utrljajte ulje u piletinu. Pecite 30-35 minuta (piletinu podlijevajte na pola kuhanja) dok se hrskava koža ne skuha i dobije zlatnosmeđu boju.
Kad je piletina kuhana, prelijte komade integralnog peciva preostalim uljem, a zatim u jednom sloju premjestite na tepsiju. Pecite 5 min dok ne postane hrskava i zlatna. Prebacite piletinu na tanjur i ostavite da se odmara dok se pecivo prepeče.
Žlicom odstranite suvišak ulja iz pladnja za pečenje u kojem ste pržili piletinu, a zatim istresite slanutak u pileće sokove i dobro promiješajte. Umiješajte ciklu, rajčicu, papar, sir (ako koristite), metvicu i maslinovo ulje.
Na tanjur stavite ovu fantastičnu smjesu a na vrhu poslužite s čipsom od piletine i integralne pite.
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar