četvrtak, 22. travnja 2021.

Ako volite curry, ovaj recept obavezno probajte jer je fantastičan

 Za savršeno zdrav i jakoo ukusan obrok , probajte  ovaj šareni, tropsko nadahnuti pileći curry ,recept za laganu curry noć. Pileći batkovi kuhaju se u bogatom umaku od kokosa s sočnim ananasom, grahom i crvenom paprikom.Jednostavno fantazija okusa, zaista jamii..





Potrebno:

- 1 žlica maslinovog ulja

- 8 pilećih bataka

- 1 paprika, uklonjen sjemenkama i narezana

- 1 žlica blagog curry praha

- 400 ml kositranog kokosovog mlijeka

- 4 kriške ananasa u kositru, nasjeckani, plus 100 ml soka iz lima

- 400g  graha iz limenke

- 240g riže dugog zrna

- 15g korijandera, grubo nasjeckanog


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 4, 180’C, ventilator 160’C. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi koja ne štiti od pećnice na jakoj vatri. Začinite pileće batake i stavite u tavu. Kuhajte 7-10 minuta, redovito okrećući se sa svih strana dok dobiju smeđu boju. Dodajte papar i curry u prahu i promiješajte da premažete piletinu.

Dodajte kokosovo mlijeko, nasjeckani ananas i rezerviranih 100 ml soka od ananasa iz lima i sve zajedno promiješajte. Kuhajte u pećnici 30 minuta, a zatim dodajte grah i kuhajte daljnjih 10 minuta, dok piletina ne bude kuhana i ne omekša.

U međuvremenu stavite kuhati veliku posudu s malo slane vode i kuhajte rižu 15 minuta, dok ne omekša. Ocijedite i ostavite sa strane.

Podijelite rižu između 4 plitke zdjele i preko riže na vrh stavite curry. Prije posluživanja pospite korijanderom.

Dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar