Za savršeno zdrav i jakoo ukusan obrok , probajte ovaj šareni, tropsko nadahnuti pileći curry ,recept za laganu curry noć. Pileći batkovi kuhaju se u bogatom umaku od kokosa s sočnim ananasom, grahom i crvenom paprikom.Jednostavno fantazija okusa, zaista jamii..
Potrebno:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 8 pilećih bataka
- 1 paprika, uklonjen sjemenkama i narezana
- 1 žlica blagog curry praha
- 400 ml kositranog kokosovog mlijeka
- 4 kriške ananasa u kositru, nasjeckani, plus 100 ml soka iz lima
- 400g graha iz limenke
- 240g riže dugog zrna
- 15g korijandera, grubo nasjeckanog
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 4, 180’C, ventilator 160’C. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi koja ne štiti od pećnice na jakoj vatri. Začinite pileće batake i stavite u tavu. Kuhajte 7-10 minuta, redovito okrećući se sa svih strana dok dobiju smeđu boju. Dodajte papar i curry u prahu i promiješajte da premažete piletinu.
Dodajte kokosovo mlijeko, nasjeckani ananas i rezerviranih 100 ml soka od ananasa iz lima i sve zajedno promiješajte. Kuhajte u pećnici 30 minuta, a zatim dodajte grah i kuhajte daljnjih 10 minuta, dok piletina ne bude kuhana i ne omekša.
U međuvremenu stavite kuhati veliku posudu s malo slane vode i kuhajte rižu 15 minuta, dok ne omekša. Ocijedite i ostavite sa strane.
Podijelite rižu između 4 plitke zdjele i preko riže na vrh stavite curry. Prije posluživanja pospite korijanderom.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar