nedjelja, 2. svibnja 2021.

Probajte ovako pripremljenu piletinu koja ostavlja bez daha, miris i okus orijenta Pileći kabsa

 Današnji recept sam pronašla na stranicama Azra novina za finu piletinu na orijentalni način, u finom sosu od povrća i citrusa u kombinaciji sa grožđicama i bademima, pravo savršenstvo, tako moćno i sočno a istovremeno hrskavo zapečen piletina ostavlja bez daha!





Potrebno:

- 3 kašike ulja

- 150 g luka

- 800–1000 g piletine

- 200 g paradajza

- 200 ml passate

- 4 čehna bijelog luka

- 120 g mrkve

- 1 narandža

- 4 sjemenke zelenog kardamoma

- 1-2 štapića cimeta u kori

- sol, biber

- 350 g riže

Za posluživanje:

- 30 g grožđica

- 2 kašike badema u listićima


Priprema:

Na zagrijanom ulju propirjajte nasjeckani luk do zlatne boje. 

Dodajte piletinu narezanu na veće komade, kratko popecite pa dodajte oguljen i nasjeckan paradajz, passatu, protisnuti bijeli luk i pirjajte na laganoj vatri otprilike pet minuta. 

Zalijte s oko 800 ml tople vode, dodajte naribanu mrkvu, koricu narandže, kardamom, cimet, sol i biber. 

Na laganoj vatri pokriveno pirjajte 25 minuta. 

Pileće meso izvadite i stavite na toplo. 

Opranu i ocijeđenu rižu umiješajte u umak od piletine, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri 30-ak minuta, dok riža ne upije svu tekućinu i bude kuhana. 

Na tacnu za posluživanje u sredinu stavite rižu, oko nje posložite piletinu i sve pospite grožđicama i bademima.

Dobar tek!

Izvor:Azra novine

Nema komentara:

Objavi komentar