nedjelja, 14. lipnja 2015.

Štrudla sa višnjama



Potrebno :
- 12 tankih kora za savijače
- 1/2 kg višanja ili drugog voća (borovnice, trešnje, ribane jabuke) ili sir
- 2 jaja
-  3 dcl jogurta
-  2 čaše šećera (ili 1 čaša uz dodatak stevie)
-  1 čaša ulja
-  1,5 čaša griza
-  1 prašak za pecivo
-  1 vanilin šećer ili aroma vanilije
-  ribana korica 1 limuna

Postupak :


Umutiti jaja sa šećerom i vanilijom, dodati ulje, zatim jogurt i na kraju griz sa praškom za pecivo.
Dodati naribanu koricu od limuna i umiješati u smjesu.
Jednu koru premazati pripređenom smjesom, staviti sljedeću korui ponoviti postupak.
Staviti treću koru i na nju poslagati voće.
Zarolati i stavit u masnoćom premazan lim za pečenje.
Postupak ponavljati dok se ne potroše sve kore (ispadnu 4 štruce).
Pećnicu zagrijati na 200°C i peći 30 minuta.
Gotovu roladu pustiti da se malo ohladi, posipati šećerom u prahu i poslužiti još toplu.
Savjet :Uz višnje u savijaču možete satviti i neko drugo voće, po želji (jabuke, borovnice).



Uz višnje u savijaču možete satviti i neko drugo voće, po želji (jabuke, borovnice).

Nema komentara:

Objavi komentar