subota, 25. srpnja 2015.

Borovnice i limun u lisnatom tijestu

Jedan neobičan ali jako ukusan recept !



Potrebno :

115 g  šećer u prahu, plus dodatno za posipanje
250g  lisnato tijesto
200g  (ili 1 korpica) borovnice
Za slatka vrhnja
165 ml    vrhnja
25g  šećera u prahu
 2 kapi ekstrakta vanilije
1 limun, sitno ribana korica i iscijediti sok

Priprema :

U pleh staviti  masni papir.  Radnu površinu posuti s puno šećera u prahu i razvaljajte tijesto na pravokutnik veličine  27 x 30cm , obrezivanjem  rubova ravno. To bi trebao biti super tanak, onoliko  tanki kao što se može dobiti, bez istezanja  tijesta.
Izrežite 18 pravokutnike oko 9cm  duge  i 5 cm  široke i stavite ih na pripremljeni lim za pečenje. Pospite s puno šećera u prahu  i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200C .
Izvadite tijesto iz hladnjaka i pecite u pećnici pet minuta, a zatim izvadite iz pećnice i pospite tijesto s više šećera u prahu. Vratite u pećnicu i pecite još pet minuta, odnosno dok tijesto ne dobije zlatno-smeđu boju. Izvadite iz pećnice i staviti na stranu.
Za slatka vrhnja, stavite vrhnje, šećer u prahu i vaniliju u veliku zdjelu i miješati ( izlupati ) do srednje tvrdoće. Dodati koru limuna i sok, izmiješati , a zatim vaditi smjesu u spremljenu  vrećicu za fil .
Stavite jedno od tijesta  na tanjur za posluživanje , zatim  vrhnje preko tijesta i staviti borovnice između kreme, zatim stavite drugu tijesto tanko na vrhu i ponovite sa još jednim slojem. Pospite gornji sloj s više šećer u prahu i ponoviti sve dok se tijesto i krema  ne potroše vodeći računa da tijesto bude poslednje.

Nema komentara:

Objavi komentar