Savršen recept za brz i jednostavan ručak , sa ukusnim hrskavim paprikama .
Potrebno :
6 žlica maslinovog ulja
900g crvene i žute paprike, izrezati u trake
3 češnja češnjaka, narezana
2 žlice bijelog vinskog ocata
12 jaja
Sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema :
Zagrijati 5 žlica ulja u 25 cm širokoj tavi i popržiti paprike isječene na trake, miješajući s vremena na vrijeme, dok rubovi traka paprika ne budu karamelizirani, to bi trebalo trajati oko 10 minuta.
Dodajte češnjak i pržiti lagano mješajući da ne izgori. Dodajte ocat i kuhajte dok ispari. Ukloni sa topline i staviti na stranu, ostavljajući paprike u tavi.
Istući jaja u zdjeli i začinite solju i paprom.
Vratite tavu na toplotu, dodajte preostalu ulje i ulijte smjesu od jaja. Kuhati, miješajući s lopaticom, dok se ne stvori kora na donjoj strani, to bi trebalo trajati oko pet minuta.
Pokrijte posudu s velikom tacnom ili poklopcem , i brzo okrenuti omlet naopako. Gurnite ga natrag u tavu, i ponovo kuhajte dok se ne formira korica sa strane , oko 5 minuta, dok druga strana porumeni. Izrezati na kocke i poslužite vruće ili hladno uz salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar