subota, 25. srpnja 2015.

Frittata sa slatkim paprikama

Savršen recept za brz i jednostavan ručak , sa ukusnim hrskavim paprikama .



Potrebno :
 6  žlica maslinovog ulja
900g  crvene i žute paprike, izrezati u trake
3 češnja češnjaka, narezana
2 žlice bijelog vinskog ocata
12  jaja
Sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema :
Zagrijati 5 žlica ulja u 25 cm širokoj  tavi i popržiti  paprike isječene na  trake, miješajući s vremena na vrijeme, dok  rubovi traka paprika ne budu  karamelizirani, to bi trebalo trajati oko 10 minuta.
Dodajte češnjak i pržiti lagano mješajući da ne  izgori. Dodajte ocat i kuhajte dok ispari. Ukloni sa  topline i staviti na stranu, ostavljajući paprike u tavi.
Istući jaja u zdjeli i začinite solju i paprom.
Vratite tavu na  toplotu, dodajte preostalu ulje i ulijte  smjesu od jaja. Kuhati, miješajući  s lopaticom, dok se ne stvori kora na donjoj strani, to bi trebalo trajati oko pet minuta.
Pokrijte posudu s velikom tacnom  ili poklopcem , i brzo okrenuti  omlet naopako. Gurnite ga natrag u tavu, i ponovo kuhajte dok se ne formira korica sa strane , oko 5 minuta, dok druga strana porumeni. Izrezati na  kocke  i poslužite vruće ili hladno uz salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar