Potrebno :
3 jaja
10g maslaca
30g sir cheddar, po mogućnosti Montgomery cheddar
1 debela kriška šunke, sitno isjeckana
Sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema :
Lagano umutiti jaja zajedno u zdjelu za miješanje i dodati soli i papra.
Zagrijte maslac u tavi do pjenjenja. Ulijte jaja i kuhati na nekoliko sekundi,ostaviti sredinu omleta malo mekšu od krajeva.
Stavite sir i tri četvrtine šunke u sredinu omleta i kuhati dok se sir ne istopi.
Povećajte temperaturu i kuhati omlet još 30 sekundi ili dok ne poprimi smeđu boju na dnu.
Presavijte omlet na pola, zatim sklonite posudu s vatre i nagnite ga lagano,premjestiti omlet do ruba tave. Gurnite omlet na tanjur za posluživanje, a zatim ga oblikujte u valjak . Pospite preko preostali pršut.
Nema komentara:
Objavi komentar