Recept za lazanju koju ćete napraviti za pola sata i uživati u fantastičnom ukusu !
Potrebno :
maslac za podmazivanje
6 velikih sušenih lazanja listova
75g cheddar sira, naribanog
Za umak:
1 žlica ulja
450g svinjskog mesa kobasica
1 žlica običnog brašna
1 crveni čili, sitno sjeckani
2 češnja češnjaka, izdrobljeni
250g gljivea, narezane
200ml punomasni crème fraîche ili neki drugi krem
100g špinata, sitno nasjeckanog
Sol i svježe mljeveni crni papar
Za umak od rajčice
500g passata od rajčice
2 žlice sušene rajčice
1 žličica šećera
1 žlica nasjeckanog svježeg timijana lišće
1 žlica nasjeckanog lista svježe kadulje
Priprema :
Zagrijte pećnicu na 200C , premažite vatrostalnu posudu s maslacem.
Pripremite listove lazanje prema uputi na pakovanju.
Za umak zagrijte ulje u velikoj tavi. Dodajte kobasice meso i pržite na temperaturi 5-10 minuta do zlatno-smeđe boje, pospite brašno i pržite još minutu.
Dodajte čili, češnjak i gljive i pržiti oko 5 minuta. Umiješajte u creme Fraiche špinat.Sve spojiti i kuhati oko minut, posoliti i popbiberiti pa ostaviti sa strane.
Za umak od rajčice, pomiješajte sve sastojke zajedno u posudu ili zdjelu i začinite i sa solju i paprom.
Ocijedite lazanja listova.
Žlicom stavite jednu trećinu špinat umak u vatrostalnu posudu , trećinu umaka od rajčice ,pa preko staviti pola lazanje preko umaka od rajčice. Ponovite pomoću još dva sloja špinata i rajčice umaka i jednim od lazanja listova. Pospite preko ribani sir.
Pecite 30-35 minuta, ili dok tjestenina ne bude zlatno-smeđa sa mjehurićima oko rubova. Poslužite odmah.
Nema komentara:
Objavi komentar