petak, 24. srpnja 2015.

Brza lazanja

Recept za lazanju koju ćete napraviti za pola sata i uživati u fantastičnom ukusu !



Potrebno :

maslac za podmazivanje
6 velikih sušenih lazanja listova
75g  cheddar sira, naribanog
Za  umak:
1 žlica ulja
450g  svinjskog mesa kobasica
1 žlica običnog brašna
1 crveni čili, sitno sjeckani
2  češnja češnjaka, izdrobljeni
250g  gljivea, narezane
200ml  punomasni crème fraîche ili neki drugi krem
100g  špinata, sitno nasjeckanog
Sol i svježe mljeveni crni papar
Za umak od rajčice
500g  passata od rajčice
2 žlice sušene rajčice
1 žličica šećera
1 žlica nasjeckanog svježeg timijana lišće
1 žlica nasjeckanog lista svježe kadulje

Priprema :
Zagrijte pećnicu na 200C , premažite vatrostalnu posudu s maslacem.
Pripremite listove lazanje prema uputi na pakovanju.
Za  umak zagrijte ulje u velikoj  tavi. Dodajte kobasice meso i pržite na  temperaturi  5-10 minuta do zlatno-smeđe boje,  pospite  brašno i pržite još minutu.
Dodajte čili, češnjak i gljive i pržiti oko 5 minuta. Umiješajte u creme Fraiche  špinat.Sve spojiti i kuhati oko minut, posoliti i popbiberiti pa ostaviti sa strane.
Za umak od rajčice, pomiješajte sve sastojke zajedno u posudu ili zdjelu i začinite i sa solju i paprom.
Ocijedite lazanja listova.
Žlicom stavite jednu trećinu špinat umak u  vatrostalnu posudu , trećinu umaka od rajčice ,pa preko staviti pola lazanje  preko umaka od rajčice. Ponovite pomoću još dva sloja špinata i rajčice umaka i jednim od lazanja listova. Pospite preko ribani sir.
Pecite 30-35 minuta, ili dok tjestenina ne bude  zlatno-smeđa sa  mjehurićima oko rubova. Poslužite odmah.

Nema komentara:

Objavi komentar