petak, 24. srpnja 2015.

Čokoladni brownies bez šećera

Jedan veoma neobičan recept ali zato jako zdrav i jednostavan,pokušajte ,nije teško !



Potrebno :
ulje za podmazivanje
200g  brašna
50g  kakao u prahu, prosijan
1 žličica soda bikarbone
100g  maslaca
100ml  polu-obrano mlijeko
3 velika  jaja, itučena
250g  slatkog krumpira, sitno ribani
1 velika vrlo zrela banana ,izgnječena

Priprema :

Zagrijte pećnicu na 200C . Namastiti pleh za pečenje veličine 23cm ,staviti papir za pečenje.
Pomiješajte brašno, kakao i sodu u veliku zdjelu. Napravite rupu u sredini brašna.
Stavite maslac u tavu  i rastopiti na laganoj vatri, miješajući , zatim promiješati mlijeko u rastopljeni maslac. Dodajte jaja, slatki krumpir i banane, snažno miješajući.
Ulijte polako u mješavinu brašna, stalno miješajući drvenom žlicom da se formira gusto tijesto. Istresite u pripremljeni pleh.
Pecite u centru pećnici 30-35 minuta, ili dok kolač ne bude čvrst na dodir.Topao kolač pospite čokoladom u prahu.
Poslužite toplo ili ostavite da se ohladi u plehu  prije rezanja na kocke.

Nema komentara:

Objavi komentar