petak, 24. srpnja 2015.

Hrskavi čokoladni kolačići

Ovo su  vrhunski gurmanski kolačići: hrskavi izvana,  mekani  iznutra, i stvarno jednostavni za napraviti.



Potrebno :

350g  brašna
1 žličica soda bikarbonata
1 žličica soli
225g  maslaca
175g  šećera
175g  smeđi šećer
1 žličica ekstrakta vanilije
2 jaja
350g tamna čokolada, izdrobljena



Priprema :
Zagrijte pećnicu na 190C .
U zdjelu, kombinirati brašno, sodu i sol.
U zdjelu, kombinirati maslac, šećer, smeđi šećer i ekstrakt vanilije dok ne postane kremast. Izlupati  jaja. Postepeno dodavati   mješavinu brašna i sode bikarbone ,dodati čokoladu.
Podijeliti tijesto na dva dijela, razvaljati  svaki dio  u oblik kobasice , otprilike 5 cm u promjeru. Zamotajte ih  plastičnom folijom i stavite  u hladnjak do odstoji ( odleži ).
Kada ste spremni za ispeći kolačiće, jednostavno izrezati  na kriške 2 cm debljine i stavi na pleh, široko razmaknutih. Pecite 9-11 minuta.
Poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar