utorak, 28. srpnja 2015.

Hrskava pita od jabuka i kupina


Ovaj recept će vam donijeti desert u kojem ćete uživati, fini hrskavi kolač i sočno punjenje.



Potrebno :

900g  jabuka
350-400g  kupine
175g  šećera
2 limuna
Za preljev
225g običnog brašna
175g  maslaca
55g  šećera
125g  muesli ili mješavina zobi, sjemenki i orašastih sjeckanih plodova

Priprema :

Zagrijte pećnicu na 200C .
Oguliti  i nasjeckajte jabuke u male komade. Izrežite limun na pola i iscijediti sok , pospite  na jabuke i dobro promiješajte. To  dodaje okus, ali sprječava svježe oguljenim jabukama da promijene  boju.
Staviti sloj  jabuk, kupine i šećer u veliku tepsiju za  pite  (kao za lazanje  je idealno).
Stavite brašno u veliku zdjelu, a zatim utrljati  maslac, miješati dok ne nalikuje krušnim  mrvicama - ostaviti nekoliko grumena maslaca  da možete umješati i ostale sastojke ( muesli, šećer ,sjemenke ili orašaste plodove ).Sve dobro sjediniti trljanjem i miješanjem.

Koristite žlicu, te  posuti mrvlji preljev ravnomjerno preko voća. Pecite 45 minuta ili dok se voće skuha i pjenušavim sokovima  curi kroz preljev.
Ohladiti  nekoliko minuta, a zatim poslužite uz krem ​​ili svježe vrhnje.

Nema komentara:

Objavi komentar