Ovaj recept će vam donijeti desert u kojem ćete uživati, fini hrskavi kolač i sočno punjenje.
Potrebno :
900g jabuka
350-400g kupine
175g šećera
2 limuna
Za preljev
225g običnog brašna
175g maslaca
55g šećera
125g muesli ili mješavina zobi, sjemenki i orašastih sjeckanih plodova
Priprema :
Zagrijte pećnicu na 200C .
Oguliti i nasjeckajte jabuke u male komade. Izrežite limun na pola i iscijediti sok , pospite na jabuke i dobro promiješajte. To dodaje okus, ali sprječava svježe oguljenim jabukama da promijene boju.
Staviti sloj jabuk, kupine i šećer u veliku tepsiju za pite (kao za lazanje je idealno).
Stavite brašno u veliku zdjelu, a zatim utrljati maslac, miješati dok ne nalikuje krušnim mrvicama - ostaviti nekoliko grumena maslaca da možete umješati i ostale sastojke ( muesli, šećer ,sjemenke ili orašaste plodove ).Sve dobro sjediniti trljanjem i miješanjem.
Koristite žlicu, te posuti mrvlji preljev ravnomjerno preko voća. Pecite 45 minuta ili dok se voće skuha i pjenušavim sokovima curi kroz preljev.
Ohladiti nekoliko minuta, a zatim poslužite uz krem ili svježe vrhnje.
Nema komentara:
Objavi komentar