Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
ponedjeljak, 27. srpnja 2015.
Limeta kolač
Klasični američki recept za ukusan i neobičan desert uz nedeljni ručak !
Potrebno :
175g plazma ili petit keksa
80g maslaca
50g šećera
Za punjenje
3 velike jaja, odvojena
2 limete, sitno ribane korice
125ml sok od limete
210 ml kondenzirano mlijeko
80g šećera
½ žličice ekstrakta vanilije
prstohvat soli
½ žličice krema od tartara
servirati
Pregršt svježih borovnica
šlag
Priprema :
Zagrijte pećnicu na 180 ° C .
Za tijesto , fino izlomiti kekse stavljanjem u plastičnu vrećicu i udarati ili valjati s oklagijom ( može i mljeveni keks ). Keks istresti u zdjelu u zdjelu.
Rastopite maslac u tavi, a zatim prelijte preko izdrobljenog , usitnjenog keksa. Dodajte šećer, zatim dobro izmiješati . Ravnomjerno rasporedit keks smjesu u 23cm veličine tepsiju ( pleh ), pazeći da pokrije bokove posude.
Za punjenje, umutiti žumanjke u posudui dok ne postanu blijedi i pahuljasti . U zasebnu zdjelu umutiti zajedno koricu limete, sok limete i kondenzirano mlijeko dok ne bude glatko i kremasto, onda umiješati u smjesu žumanjaka. Istresti dobivenu smjesu preko osnove od keksa.
U čistu zdjelu, umutiti bjelanjke dok ne postanu cvrsto pjenasti , postupno dodati šećer, ekstrakt vanilije, soli i vrhnja tartar, zatim umutiti opet do krutog oblika. Smjesu istresti preko žumanjaka.
Pecite kolač u pećnici 15-20 minuta, ili dok kolač ne postane zlatno-smeđe boje. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Stavite u hladnjak da se hladi u potpunosti prije posluživanja.
Kolač poslužite uz šaku borovnica i nekoliko žlica šlaga.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar