nedjelja, 6. ožujka 2016.

Sočni fileti oslića s povrćem



Idealan nedeljni ručak sa obiljem zdravih namirnica ,uz čašu vina ,savršen spoj....







Sastojci:
  • - 750 g fileta oslića
  • - 150 g bekon slanine
  • - 2 glavice luka
  • - 3 jajeta
  • - 1 kašika gustina
  • - 2 mrkve
  • - 1 kašičica mljevene paprike
  • - 1/2 veze mirođije
  • - 200 g krompira
  • - 500 g graška
  • - 2 dl pavlake
  • - 50 g kečapa
  • - 4 kašike ulja
  • - začin C
  • - biber
Priprema:

- Slaninu isjeći na štapiće, oljuštenu mrkvu na kocke, krompir takođe isjeckati na kocke te obariti u slanoj vodi, a luk i mirođiju sitno isjeckati.
-  U odgovarajućoj posudi sjediniti filete oslića, obaren krompir, polovinu luka i slanine, pa samljeti u mašini za mljevenje. U samljevenu masu dodati jedno jaje, začiniti po ukusu, te oblikovati kuglice i kuhati ih u slanoj ključaloj vodi.
-  Na malo ulja propržiti ostatak luka i slanine, dodati mrkvu i dinstati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi. Kada je mrkva napola gotova, dodati grašak, mirođiju i mljevenu papriku, te nastaviti s dinstanjem. Pred kraj dinstanja dodati gustin razmućen u malo hladne vode i začiniti po ukusu, pa kuhati dok se masa ne zgusne.
-  U podmazanu vatrostalnu posudu sipati pripremljeno varivo od graška, odgore poslagati obarene kuglice oslića te sve zaliti mješavinom pavlake, dva jajeta i kečapa.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Nema komentara:

Objavi komentar