nedjelja, 6. ožujka 2016.

Zapečena tjestenina s piletinom u vinu


Ovaj recept koji dijelim s vama neće vam oduzeti puno vremena da ga pripremite a sigurno će se svidjeti svim članovima vaše obitelji ,jako je ukusan i sočan....












Sastojci:
  • - 250 g tjestenine po želji
  • - 200 g piletine
  • - 300 g šampinjona
  • - 2 glavice crnog luka
  • - 2 češnja bijelog luka
  • - 1 paprika
  • - 1 žumanjak
  • - 0,5 dl bijelog vina
  • - 3 dl soka od paradajza
  • - 3 dl pileće supe
  • - prezli po potrebi
  • - 40 g parmezana
  • - mješavina začina, so
Priprema:

- Tjesteninu napola obariti u slanoj vodi a zatim je procijediti.
- Piletinu samljeti pa sjediniti sa žumancetom i začinima po ukusu. Dodati prezle po potrebi kako bi se dobila ujednačena smjesa pogodna za oblikovanje.
-  Od pripremljene smjese praviti male kuglice i kratko ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
-  Crni luk i papriku očistiti i isjeći na kockice, šampinjone na listove a bijeli luk što sitnije isjeckati.
-  Na masnoći od mesa propržiti crni i bijeli luk, zatim dodati papriku te i nju kratko propržiti. Potom dodati šampinjone i nastaviti s dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.
-  Posebno sjediniti sok od paradajza, bijelo vino, pileću supu i parmezan.
-  U odgovarajućoj posudi sjediniti kuglice piletine, tjesteninu, dinstano povrće i začine po ukusu i polako promiješati. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju preručiti objedinjene sastojke. Preliti ih smjesom od paradajza da ogrezne. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok tjestenina ne omekša. Po potrebi tokom pečenja dolijevati malo vode.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Nema komentara:

Objavi komentar