nedjelja, 6. ožujka 2016.

Svinjski gulaš s brokulama

Danas vam donosim jedan jako ukusan recept za nedeljni ručak,ukusno,zdravo i jako jednostavno....





Sastojci:
  • - 800 g svinjskog mesa od buta
  • - 3 glavice crnog luka
  • - 3 dl supe od povrća od kockice
  • - 3 dl bijelog vina
  • - 250 g šampinjona
  • - 1 brokula
  • - 3 žumanjka
  • - 1 limun
  • - 2 kašike brašna
  • - 150 g pirinča
  • - 0,5 dl ulja
  • - mješavina začina
  • - so
  • - biber
Priprema:
-  Svinjsko meso isjeći na krupnije kocke, crni luk sitno isjeckati, šampinjone isjeći na listove. Brokule iskidati na manje cvjetove, a korijen odstraniti.
-  Na malo ulja propržiti luk da bude staklast, a zatim dodati svinjsko meso, te i njega kratko propržiti.
-  Posuti brašnom, promiješati pa naliti supom od povrća i bijelim vinom. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
-  Pred kraj kuhanja dodati šampinjone, brokule i začine po ukusu, pa nastaviti s kuhanjem još 10 minuta dok povrće ne omekša.
-  Gotov gulaš skloniti s ringle, dodati mješavinu žumanjaka i soka od limuna i promiješati.
-  Pirinač obariti u slanoj vodi, procijediti ga i služiti kao prilog.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Nema komentara:

Objavi komentar