Sastojci:
- - 800 g svinjskog mesa od buta
- - 3 glavice crnog luka
- - 3 dl supe od povrća od kockice
- - 3 dl bijelog vina
- - 250 g šampinjona
- - 1 brokula
- - 3 žumanjka
- - 1 limun
- - 2 kašike brašna
- - 150 g pirinča
- - 0,5 dl ulja
- - mješavina začina
- - so
- - biber
Priprema:
- Svinjsko meso isjeći na krupnije kocke, crni luk sitno isjeckati, šampinjone isjeći na listove. Brokule iskidati na manje cvjetove, a korijen odstraniti.
- Na malo ulja propržiti luk da bude staklast, a zatim dodati svinjsko meso, te i njega kratko propržiti.
- Posuti brašnom, promiješati pa naliti supom od povrća i bijelim vinom. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
- Pred kraj kuhanja dodati šampinjone, brokule i začine po ukusu, pa nastaviti s kuhanjem još 10 minuta dok povrće ne omekša.
- Gotov gulaš skloniti s ringle, dodati mješavinu žumanjaka i soka od limuna i promiješati.
- Pirinač obariti u slanoj vodi, procijediti ga i služiti kao prilog.
- Na malo ulja propržiti luk da bude staklast, a zatim dodati svinjsko meso, te i njega kratko propržiti.
- Posuti brašnom, promiješati pa naliti supom od povrća i bijelim vinom. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
- Pred kraj kuhanja dodati šampinjone, brokule i začine po ukusu, pa nastaviti s kuhanjem još 10 minuta dok povrće ne omekša.
- Gotov gulaš skloniti s ringle, dodati mješavinu žumanjaka i soka od limuna i promiješati.
- Pirinač obariti u slanoj vodi, procijediti ga i služiti kao prilog.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept
Nema komentara:
Objavi komentar