ponedjeljak, 14. ožujka 2016.

Stari recept za francuski krompir


Ovo ukusno jelo je zaista jednostavno i brzo pripremiti a može biti idealan nedeljni ručak,tako brzo i fino...







Potrebno :

- 1kg krompira
- 3 jajeta
- 40g masti ili 2 kašike
- 2dcl vrhnja
- kuhane suhe kobasice
- so,biber



Priprema :

Krompir se opere,skuha,očisti i izreže na liske.
Jaja se tvrdo skuhaju,ogule i takođe izrežu na liske.
Kobasice isjecite na tanke listove.
U namazanu tepsiju,slože se neizmjenično red krompira ,red jaja pa red kobasica a završite sa krompirom.
Svaki red se soli i biberi. Odozgo se prelije vrhnjem i peče u zagrijanoj rerni oko 1/2 sata,sve dok ne primi lijepu zlatnu boju.Možete posuti sitno isjeckanim peršunom ili bosiokom.Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar