utorak, 5. travnja 2016.

Pržena kasu piletina s tjesteninom u umaku

Danas donosim još jedan recept koji ne oduzima mnogo vremena ,spremno za serviranje za svega 20 minuta,a uz to jako zdravo i ukusno.....








Potrebno :

- 100g kasu orahovog  maslaca

- 2 žlice  umak od soje

- 2 cijela kruga pšeničnih rezanaca od jaja 

- 1 žlica biljnog ulja

- 2 češnja češnjaka, sitno isjeckan

- 1 crvena čili,sitno isjeckan( možete staviti manje ako ne volite puno ljuto)

- 2 pileća prsa, izrezati na 1 cm debljine trake

- 120g tankih stabljikom brokule,prepolovljenih 

- 1 mrkva,izrezana

- 20 g neslanih  indijskih oraščića, grubo isjeckani

- 4 komada mladog  luka,izrezan na krupnije komade dijagonalno






Priprema :

U maloj zdjeli pomiješajte zajedno kasu maslac sa sojinim umakom i 100ml vode.Staviti na stranu.

Kuhati  rezancie sljedeći upute na pakovanju , zatim ocijedite i istresite u zdjelu hladne vode,isperite pod mlazom vode par puta.

Zagrijte ulje u  velikoj tavi na srednjoj temperaturi . Dodajte češnjak i čili, i pržiti oko 2 min dok omekša i pusti  aromu.

Dodajte piletinu i brokulu  u tavu . Pržite, često miješajući, oko 5-6 minuta, sve dok oboje ne omekša. Ocijedite rezance i dodati ih u tavu zajedno s mrkvom. Protresite sve zajedno ,dobro promiješajte s par viljuški  tako da su rezanci dobili potrebnu toplinu.

Prelite umak koji ste prethodno napravili ali ga prije toga malo zagrijte,lagano promiješajte.

Poslužite odmah, prelivene s indijskim  oraščićima  i  isječenim komadima  mladog luka.

Izvor :Dobra hrana

Nema komentara:

Objavi komentar