Danas donosim još jedan recept koji ne oduzima mnogo vremena ,spremno za serviranje za svega 20 minuta,a uz to jako zdravo i ukusno.....
Potrebno :
- 100g kasu orahovog maslaca
- 2 žlice umak od soje
- 2 cijela kruga pšeničnih rezanaca od jaja
- 1 žlica biljnog ulja
- 2 češnja češnjaka, sitno isjeckan
- 1 crvena čili,sitno isjeckan( možete staviti manje ako ne volite puno ljuto)
- 2 pileća prsa, izrezati na 1 cm debljine trake
- 120g tankih stabljikom brokule,prepolovljenih
- 1 mrkva,izrezana
- 20 g neslanih indijskih oraščića, grubo isjeckani
- 4 komada mladog luka,izrezan na krupnije komade dijagonalno
Priprema :
U maloj zdjeli pomiješajte zajedno kasu maslac sa sojinim umakom i 100ml vode.Staviti na stranu.
Kuhati rezancie sljedeći upute na pakovanju , zatim ocijedite i istresite u zdjelu hladne vode,isperite pod mlazom vode par puta.
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj temperaturi . Dodajte češnjak i čili, i pržiti oko 2 min dok omekša i pusti aromu.
Dodajte piletinu i brokulu u tavu . Pržite, često miješajući, oko 5-6 minuta, sve dok oboje ne omekša. Ocijedite rezance i dodati ih u tavu zajedno s mrkvom. Protresite sve zajedno ,dobro promiješajte s par viljuški tako da su rezanci dobili potrebnu toplinu.
Prelite umak koji ste prethodno napravili ali ga prije toga malo zagrijte,lagano promiješajte.
Poslužite odmah, prelivene s indijskim oraščićima i isječenim komadima mladog luka.
Izvor :Dobra hrana
Nema komentara:
Objavi komentar