ponedjeljak, 18. travnja 2016.

Ukusna piletina s mladim lukom

Iskoristite blagodati i zdravlje pohranjeno u mladom luku koji se ovih dana može naći na tržnicama i svim marketima,jedite ga svakodnevno i ojačajte organizam nakon zimskih dugih dana,a takođe je izvrstan i u salatama.











Potrebno :

- 4 struka mladog luka

- 500g piletine bez kostiju i kožice

- 1 šoljica pileće bistre supe ili temeljca ,a može i vode

- 1 kašika paradjza pirea,ili svježeg sitno isjeckanog

- vegeta,biber,aleva paprika 

- peršun po želji 


Priprema :

Na vrelom ulju ispržite prvo bijeli dio mladog luka isječen na dva centimetra dužine.


 Poslije stavite i zeleni dio, isječen nešto veće, otprilike četiri centimetra. Začinite vegetom. Pržite dok zeleni luk ne promijeni malo boju.

 Piletinu isijecite na kocke veličine jednog zalogaja i stavite preko prženog luka. Promiješajte i poklopite. Kad piletina porumeni sa svih strana, dodajte pileću supu (malo-pomalo).

 Stavite i kašiku gustog paradajza, alevu papriku, biber i šaku peršuna sitno isječenog. Poklopite da se arome sjedine. Prilog po vašem izboru.


Izvor:Azramag.ba




















Nema komentara:

Objavi komentar