Potrebno :
- 4 struka mladog luka
- 500g piletine bez kostiju i kožice
- 1 šoljica pileće bistre supe ili temeljca ,a može i vode
- 1 kašika paradjza pirea,ili svježeg sitno isjeckanog
- vegeta,biber,aleva paprika
- peršun po želji
Priprema :
Na vrelom ulju ispržite prvo bijeli dio mladog luka isječen na dva centimetra dužine.
Poslije stavite i zeleni dio, isječen nešto veće, otprilike četiri centimetra. Začinite vegetom. Pržite dok zeleni luk ne promijeni malo boju.
Piletinu isijecite na kocke veličine jednog zalogaja i stavite preko prženog luka. Promiješajte i poklopite. Kad piletina porumeni sa svih strana, dodajte pileću supu (malo-pomalo).
Stavite i kašiku gustog paradajza, alevu papriku, biber i šaku peršuna sitno isječenog. Poklopite da se arome sjedine. Prilog po vašem izboru.
Izvor:Azramag.ba
Nema komentara:
Objavi komentar